Alle medlemsorganisasjoner i Musikkens studieforbund skal ha en rammeplan for voksenopplæringen i sin organisasjon. I 2009 ble Landslaget for spelemenn slått sammen med Norsk Folkemusikk- og danselag og i 2010 kom en ny lov om voksenopplæring. Det var derfor behov for at å skrive en ny rammeplan for FolkOrg. Arbeidet med å skrive en ny rammeplan er nå avslutta og planen godkjent av Musikkens studieforbund.

Målet med Voksenopplæringsmidlene er å gi alle som bor i Norge muligheten til å delta i musikkopplæring for utvikling av egne ferdigheter, for rikere opplevelser og for personlig vekst. Opplæringen skal ha høy kvalitet og geografisk bredde og gi tilbud på ulike nivåer innenfor alle musikkuttrykk. 

For å nå målene krever Musikkens studieforbund at medlemsorganisasjonene har studieplaner og lokale planer som ligg til grunn for planlegging og gjennomføring av opplæringsaktivitetene. Rammeplanen er den overordna planen som beskriver FolkOrg sitt eget opplæringstilbud og hvordan dette skal utvikles i de nærmeste 2-3 år.

Last ned: Her er den nye rammeplanen

Les mere på: http://www.musikkensstudieforbund.no/vo/