I de rødgrønnes budsjettforslag tidligere i høst lå de to folkemusikksentrene Folkemusikk Nord og Midtnorsk senter for folkemusikk og folkedans inne med et tilskudd på 800 000,- hver. Med den nye regjeringen så det ut til at disse tilskuddene kunne forsvinne ut, men etter gårsdagens forhandlinger i Familie- og kulturkomiteen ser det nå ut til at tilskuddene til sentrene er sikret. 

I innstillingen fra Famile- og kulturkomiteen står det følgende:

Flertallet, i samråd med Venstre, øker i 2014 kap. 320 post 74 med 0,5 mill. kroner til Folkemusikk Nord og med 0,5 mill. kroner til Midtnorsk senter for folkemusikk og folkedans/Stiftinga Hilmar Alexandersen. 
 

Videre uttaler komiteen følgende: 

Komiteen viser til at Norge er alene om å ha ansvar for den norske folkemusikken og folkedansen, og Norge har ratifisert Unescos konvensjon om immateriell kulturarv. Det er derfor viktig at også folkemusikken og folkedansen får regionale senter på lik linje med andre musikksjangrer.

Komiteen viser til at et tilskudd til regionale folkemusikksenter vil styrke arrangørene i regionene, gi effektive turneer, flere oppdrag for musikerne og opplevelser til folk i hele landet. En slik satsing vil gi musikk av høy kunstnerisk kvalitet tilgjengelig for flere, og lokal og regional finansiering er allerede på plass.

Komiteen mener derfor at tilskuddet til Folkemusikksenter Nord og til Midtnorsk senter for folkemusikk og folkedans under kap. 320 post 74, må prioriteres innenfor rammen i budsjettet for 2014.
 

Budsjettet skal endelig vedtas i stortinget tirsdag 10. desember.

> Last ned FolkOrg sitt notat til høringen i.f.m. statsbudsjettet 2014

> Se hele innstillingen fra familie- og kulturkomiteen