I brukerundersøkelsen til FolkOrg ble det stilt åtte spørsmål om leservaner og fornøydhet rundt Bladet Folkemusikk. Noen av spørsmålene inneholdt opp til et dusin underpunkter, slik at antall svar til sammen var nærmere 60.

Generelt var det høy deltagelse på denne delen av undersøkelsen. På det meste ble hele 119 spørsmål besvart av samtlige respondenter.

Her er noen generelle nøkkeltall:

  • 78, 9 % av respondentene svarte at de leste hver utgave av bladet Folkemusikk.
  • Av disse hadde 93, 8 % mottatt bladet gjennom abonnement.

Stoffområder

På spørsmål om spesifikke stoffområder i bladet Folkemusikk, kunne respondentene gi karakter fra 1 til 5 (der 1 var “Svært lite interessant å lese”, og 5 var “Svært interessant å lese”). De stoffområdene som respondentene fant mest interessante ble da:

  • Aktuelle intervjuer: 79, 6 %
  • Større portretter: 76, 5 %
  • Aktuelle nyheter: 75, 7 %
  • Reportasjer: 75, 2 %

Blant de faste spaltene i bladet var det “Aktuelt”-sidene som kom best ut. Mest etterlyst var “Lokalstoff fra hele landet”, “Nyheter fra lokallag og kappleiker” og “Gammeldans”. Dette er for øvrig en klar tendens som også omfatter Folkemusikk.no og det øvrige informasjonsarbeidet til FolkOrg.

Et stort flertall sa seg dessuten “fornøyd” eller “svært fornøyd” med layout, foto og språk, og mente at bladet Folkemusikk er en viktig del av FolkOrg sitt informasjonsarbeid.

-- Selv om de generelle tilbakemeldingene er positive, er vi åpne for kritikk av innhold og redaksjonell profil, både som debattinnlegg i bladet og til meg som redaktør, sier Knut Aastad Bråten.

Bladet Folkemusikk er en fortsettelse av Spelemannsbladet, som kom med sin første utgave i 1941. Bladet kunne dermed feire hele 70 år i fjor, og er slik sett det eldste tidsskriftet for musikk i Norge.