Fredag 21. september er det utdeling av Folkelarmprisen i Bergen. I den forbindelse vil FolkOrg også deles ut pris til Årets lokallag og Årets folkemusikkarrangør. Den som blir utropt som Årets folkemusikkarrangør, den 21. september, vil stikke av med en premie på 10.000. Det er tre nominerte til prisen Årets folkemusikkarrangør, og vi vil presentere de tre her på Folkemusikk.no.

Gabriel Fliflet
Gabriel Fliflet, Columbi Egg.

Columbi Egg

Vi spurte mannen bak Columbi Egg, Gabriel Fliflet, de samme tre spørsmålene som Kalottspel tidligere har svart på. Her er hans svar: 

Hva mener du gjør/kjennetegner en god konsert? 
- Et godt publikum. Gode musikere. Disse møtes og forstår hverandre.   

Hva er deres største styrke som arrangør?  

- Vi er både forutsigbare og spontane. Folk stoler på at de får kvalitet, men vet ikke helt hvordan kvaliteten vil lyde.   

Beskriv ditt drømmearrangement..  

- Noe kunne gå galt, men gjorde det slett ikke.. 

 

 

Om Columbi Egg

Columbi Egg er et organisert som et frivillig lag. Styret er øverste organ og har seks medlemmer som alle jobber frivillig. Gabriel Fliflet er det han selv karakteriserer som deltidskontorist for klubben, men er kanskje først og fremst kjent for å være musikalsk vert og gjennom det et symbol for klubben utad.   

Omtrent annenhver mandag arrangerer de konsert i sine faste lokaler i den tradisjonsrike Skrivergaarden på Augustin Hotel. Hotell Augustin er Bergens miljøsertifiserte og særpregede kulturhotell, som foruten musikk også byr på vin fra en prisbelønt vinkjeller og et brasseri der lokale råvarer preger menyen. I dette lokalet har Columbi Egg, siden 2009, vært en stabil arrangør både når det gjelder arrangementsfrekvens, kvalitet og sist men ikke minst er publikumstallet stabilt – det er alltid fullt på Columbi Egg!   

Columbi Egg har i 2012 hatt blant annet: Erlend Viken & Aslak Brimi, Valkyrien Allstars, Jenna Reid og Vintermåne Trio, Hungry John & Rannveig Djønne og Annlaug Børsheim, Kraja og Hilde Fjerdingøy, Hanne Tveter, Leif Rygg og Vrang, Gammalt Nymalt, Fra de Mollstemte Skoger, Annbjørg Lien & Roger Tallroth, på plakaten. Med andre ord – ungt og gammelt, kortreist og langveisfarende. Og når det gjelder reise - Columbi Egg gir, med stort hell, grønne bonuspenger til tilreisende utøvere som bruker buss eller tog i stedet for fly/bil.    

Columbi Egg arrangerer også enkelte større arrangement, i samarbeid med andre aktører, blant annet en årlig Folkemusikkfest på Gimle – et alkoholfritt dansearrangement.  Med disse ingrediensene har Columbi Egg skapt en atmosfære, en forventning og en positivitet rundt klubben, både i musikerkretser og i Bergens musikkmiljø.  

Bladet Folkemusikk hadde denne artikkelen om Gabriel Fliflet på trykk i 2011, der han blant annet sier: 

Nærleiken til musikken er det viktigaste poenget med Columbi Egg. I buskspelet har folkemusikken teke vare på noe opphaveleg og allmennmenneskeleg, som har gått tapt i dei fleste andre musikksjangrane. Litt av den same stemninga finst på Columbi Egg. Musikarane står på golvet, med publikum på tre sider. Det finst inga lydforsterking. Folk lyttar konsentrert, samtidig som dei lett blir begeistra, og elskar allsong. Vi har konsertsal og kro i eitt, kan du seie. (Gabriel Fliflet, Bladet Folkemusikk 1/2011)