Springleik i jazzdrakt, halling med tæl og sugerende vals. Den nye plata til Svermere, ”Sylfest Mork”, inneholder gammelt slåttestoff presentert med rå fele, klingende saksofon og lekende jazzgitar.

- Vår musikkfilosofi baserer seg både på at vi ønsker å føre videre tradisjonsmusikken på en god måte, samtidig som vi arrangerer og utvikler musikken med gruppebesetningen vår. Vi er bevisste på at instrumentalistene skal komme tydelig fram. Utgangspunktet er gamle slåtteformer, og for oss er det viktig å arrangere på tradisjonsstoffets premisser.

Mye av utgangspunktet for Svermere sin musikk er slåttestoff i tradisjon etter Hans W. Brimi (1917-1998) og Sjugurd Garmo (1896-1991) - begge viktige slåttekilder i Lom. I tillegg til springleik, halling og vals, byr plata ”Sylfest Mork” på tre svenske polskaer, samt en nykomponert låt. Sistnevnte er en bryllupslåt Aslak O. Brimi laget for noen år siden til Bygdeliv-paret Hans og Ola.

Foto:Ingrid Loeng

Svermere har base i Trondheim, og er Aslak O. Brimi (fele), Svein Tore Werstad (saksofon), Torbjørn Netland (gitar), Eirik M. Husum (bass), og Eirik Hoff Walmsness (trommer). De fire sistnevnte har tilknytning til institutt for musikk på NTNU, og har spilt sammen i ulike band tidligere. Aslak har vunnet Landskappleiken på fele to ganger, og er en av Norges fremste spelemenn. Han fikk med seg resten av gjengen på jam-sessions vinteren 2008, og dermed var grunnlaget lagt for en svermende lekestue der folkemusikk, rock og jazz smelter sammen.

Plata ”Sylfest Mork” blir lansert 7. mai 2010. Mer info på www.myspace.com/svermere.