Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Slagr

Slager%20156

Anne Hytta - hardingfeler, Amund Sjølie Sveen - vibrafon og perkusjon, Sigrun Eng - cello.

Slagrs musikk er tidligere uhørt. Slagr ble starta av Anne sommeren 2003, ut fra tankeeksperiementet om at elementer fra norsk folkemusikk med fordel kan suppleres med middelaldermusikk og orientalsk tradisjonsmusikk til å lage ny, modernistisk musikk på en folkemusikalsk grunnmur. Kontraster mellom sprø og myke klanger som møtes i strømninger vekslende mellom dvelende ro og intense stemninger er karakteristisk for Slagrs musikk.

Melodistrukturer som beveger seg utenfor det sedvanlige dur eller moll, og klanger som brytes mot hverandre for så å flyte sammen, gir en opplevelse av skiftende farger og landskap. Motsetningen mellom vibrafonens runde, milde tone og hardingfelas og gambens ru og sprø karakter understreker disse skiftende fargene.

«Kult. Vakkert. Absurd.» Slike karakteristikker er brukt om Slagr.

Musikken er i hovedsak laget av Anne. Slagr spiller også slåtter og middelaldermelodier. Arrangementer er ved Slagr, med Lars Johansen i spiss.

«Det synest som om slagr (m) var det vanlege ordet i gammalnorsk for det vi vil kalla slått.» Fra boka "Og fela ho let "

 

Diskografi


Solaris (2007 - NORDCD)


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk