Fond for utøvende kunstnere har hvert år siden 1982 delt ut Rolf Gammleng-prisen til utøvende kunstnere som over tid har levert sterke, kunstneriske prestasjoner – ved innspillinger eller i sceniske forestillinger. 

Fondet ber om forslag fra utøverorganisasjonene, og velger prisvinnerne blant de mange foreslåtte kandidatene. På denne måten blir prisen en heder fra kollegaer, en ros som henger høyt for prisvinnerne.

Årets priser ble delt ut mandag på Hotel Continental i Oslo. I kategorien for folkemusikk og viser gikk prisen til Odd Nordstoga fra Vinje i Telemark. I begrunnelsen fra FFUK-styret står det følgende. 

"Odd Nordstoga er musiker og komponist fra Vinje i Telemark. Han fikk sitt store gjennombrudd med soloalbumet Luring i 2004, som han også ble kåret til Årets Spellemann for. Senere har perlene kommet trillende ut, totalt har han gitt ut 8 soloalbum, og 4 album sammen med andre artister. Han gjordeStrålande jul med Sissel Kyrkjebø, og i år kom hans samarbeid med Ingebjørg Bratland ut i albumformat – platen Heimafrå.  Han og Ingebjørg holder dobbelkonsert i Drangedal den 4. november – for utsolgte hus – og derfor kan han ikke være tilstede for å ta imot prisen."

Her er listen over alle prisvinnerne: 

Veteranprisen - Anne Grete Preus
Studiomusiker - Arild Stav
Studiomusiker - Lise Voldsdal
Samtidsmusikk - Maja Ratkje
Jazz - Olga Konkova
Viser/folkemusikk - Odd Nordstoga
Pop/rock - Kaizers Orchestra
Åpen klasse - Hilde Marie Kjersem
Dans - Ricardo Daniel Proietto
Skuespiller - Ståle Bjørnhaug

Organisasjonene som foreslår kandidater er Musikernes Fellesorganisasjon, Gramart, Norsk Artistforbund, Norske Dansekunstnere, Skuespillerforbundet og også fonogramprodusentene i Norge ved Ifpi og Fono.

Veteranprisen er på kr. 50.000, de øvrige prisene er på kr. 40.000.