Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Roland, Stian

Stian Roland

Toppdanser fra Valdres med mange talenter

Stian Roland kommer fra Øystre Slidre i Valdres, og ble norsk mester i dans under Landskappleiken i 2005 sammen med Gina Ingeborg Hagen og Tone Voldhaug. Han er i tillegg en solid kveder i valdrestradisjon, og har gode plasseringer på ulike kappleiker.

Han har vært daglig leder for Strunkeveko som er landets største sommerkurs innenfor folkemusikk/folkedans, og vært leder i Øystre Slidre spel- og dansarlag. I tillegg har han undervist i dans som timelærer/formidler ved blant annet Høgskolen i Telemark, Valdres vgs, Valdres folkemuseum og Norsk folkemuseum på Bygdøy. Han har danset og undervist i ungdomsgrupper i Valdres, og hatt hovedrollen i ”Valdresskalden” av Anders Underdal. For tiden jobber han med prosjektet Lea de- bygda dansar i Oppland, et nasjonalt satsingsprosjekt for å få ungdom til å danse.

Av utdanning har Stian blant annet gått 2 år ved avd. Rauland, Høgskolen i Telemark, tatt flere dansestudium ved Dansevitskap NTNU og Meistarstudiet ved Ole Bull-akademiet på Voss. Stian er mye brukt som dommer på kappleik og kursholder i hele Norge.

 


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk