Halvard Kausland er jazzgitarist, og har vært fylkeskultursjef og rådmann i Vestfold fylkeskommune. Kausland har vært styreleder for Norsk musikkråd i to år.

Styrelederen uttalte at i den kommende perioden skal Norsk musikkråd:

  • være en offensiv aktør i norsk kulturliv og sette dagsorden i frivilligpolitikken.
  • være en samlende organisasjon som mobiliserer når det trengs. Da spillemiddelaksjonen ble igangsatt var Norsk musikkråd i førersetet og samlet hele musikk-Norge i debatten. Over 60 organisasjoner tilsluttet aksjonen og over 25 000 underskrifter ble samlet.

Nye styremedlemmer

Daglig leder i Buskerud musikkråd, Britta Strømberg Samuelsen (Hurum) ble valgt som nestleder. Samuelsen er tidligere Høyre-politiker på Hurum og i Buskerud, og er utdannet musikkpedagog. Styremedlem Elisabeth Weisser-Svendsen (Sandvika) er nestleder i Norsk Rockforbund, og er utdannet bedriftsøkonom og pedagog. Hun har blant annet flere sjefsstillinger i Statoil Norge på merittlisten.

Kristine Drake (Bergen) ble også valgt som styremedlem. Drake har bakgrunn innen markedsføring og driver Motehuset Sundt i Bergen. Hun er dessuten styreleder i Hordaland musikkråd. Per Ivar Tamnes (Hamar) er folkemusiker og ansatt i Ung Kirkesang og ble valgt som styremedlem.

Kjell Johansen (Lakselv) fra Norsk sangerforum og Ivar Sveen (Kristiansand) fra Musikkens Venners Landsforbund ble valgt som henholdsvis første og andre varamedlem.

Du kan lese mer om Musikktinget og resolusjonene som ble gjort der, ved å gå videre til denne siden hos Norsk Musikkråd.