For femtende gang arrangeres Nordsjøfestivalen i Farsund som med slagordet – where people meet folk, har trekt til seg musikere og publikum i en årrekke. Nordsjøfetsivalen er en internasjonal folkemusikkfestival med fokus på musikken rundt Nordsjøen.

Annbjørg Lien med bestillingsverk

I år har festivalen fått Annbjørg Lien til å skrive med bestillingsverket.  

- Vi er svært tilfreds med at Annbjørg har skrevet et verk til vår festival, et verk som skuer utover mot horisonten, mot mulighetene. I fremføringen av "Drifting Like A Bird" har Annbjørg med seg et toppet lag av musikere fra Skottland, Sverige og Norge i møte med lokale kor. Dette må du ikke gå glipp av, skriver festivalen i programheftet. 

Med seg på scenen har Lien musikerne Tori Wrånes, Kenneth Ekornes, Anders Løfberg, Roger Tallroth og Cathy Jordan, i tillegg til et lokalt prosjekt kor med barn. Siden søndag har musikerne hatt intense innøvingsdager i Farsund, og torsdag kveld får publikum mulighet til å oppleve resultatet. 

Eilert Sundt-konsert

I år er det er 100 år siden norske kvinner fikk stemmerett, og det er noe festivalen vil markere med en egenprodusert konsert.

- Eilert Sundt skrev mye om hvordan det var i hus og heim på 1800-tallet. Eilert Sundt har ikke sagt noe om musikken på denne tiden, men det har vi fått fra andre kilder. Vi slår vår kunnskap i sammen og lager en konsert bygget på Eilert Sundts skriverier tilrettelagt av Helge Torbjørnsen lest av Karen Frøsland Nystøyl, skriver festivalen. 

Gro Kjelleberg Solli, Kari Røynlid, Øystein Sandbukt, Mari Ormberg skal formidle musikken, sangene og småstubbene som hører til denne tiden og som er ført videre av kvinner i generasjoner.

Tett program

Ellers kan publikum vente seg gode musikalske øyeblikk på en rekke scener i byen. Festivalen har laget til en stor utescene midt i byen, det blir bedehuskonsert i den idylliske uthavnen Loshavn, og festivalens artister spiller både gater og på byens pubber og cafèer. 

I løpet av de tre dagene er det mulig å få med seg blant annet den skreddersydde Nordsjøkonserten med en rekke profilerte folkemusikere. I tillegg spiller blant annet Breabach, The Moulettes, The Old Dance School, Trias, Vintermåne, Ahlberg, Ek & Roswall, Amtmanns Bryggeensemble, Lista trekkspillklubb, Hirtshals Spillemandslaug, The Highlanders, Hauglis’ orkester, Christiania Thour&Runddansensemble, Agder Folkemusikklag,  De Dover Spillemænd og De frilynde. 

Sjekk ut Nordsjøfestivalens hjemmesider, og følg de på Facebook