Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

M/S Marmæl

IM000868.JPG

IM000868.JPG

- Leif Egil Andreassen, Sigrid Randers-Pehrson og Skjalg Bjørstad

Om musikerne:

Leif Egil Andreassen fra Gravdal har vokst opp i folkemusikkmiljøet i Vestvågøy og har mange år bak seg i spelemannslag. I tillegg har han klassisk utdanning som bratsjist fra Høgskolen i Trondheim. Han arbeider nå som lærer og musiker på Sortland, han blir brukt av TrondheimSolistene, men også av dansarlag og leikarringer. Han har førstehånds kjennskap til slåttematerialet gjennom sin oppvekst blant spellmenn i Lofoten.

Sigrid Randers-Pehrson er Nord-Norges eneste profesjonelle folkesanger. Hun kommer fra Øksnes og har studert ved Høgskolen i Telemark og Ole Bull Akademiet, med Sondre Bratland som læremester. Sigrid har holdt konserter i Danmark og på Island, på festivaler som Festspillene i Nord-Norge og Førdefestivalen, og er en ettertrakta kursholder, ettersom hun er en av de få som virkelig kjenner nordnorsk sangtradisjon.

Skjalg Bjørstad fra Målselv, er musiker, komponist, arrangør og dirigent; og spiller bass, trekkspill, gitar og piano i MS Marmæl. Han har en solid bakgrunn: han starta karrieren med å spille til dans som niåring sammen med faren! I tillegg til tradisjonelt spelemannsliv i trøndersk trekkspillmiljø, har Skjalg virket som lærer og dirigent fra 18-årsalderen, og er nå frilanser og jobber som organist i Sortland.


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk