For at flere elever skal få et mangfoldig kulturtilbud er det satt av 40 millioner kroner til modellforsøk og utviklingsprosjekter. Kommuner, organisasjoner og institusjoner kan nå søke på midler til utvikling av kulturtilbud/kulturskoletilbud for barn og unge.

Frist for søknaden er 15. september 2010.

Midlene skal benyttes til modellforsøk med kulturskoletilbud/kulturtilbud på 1.-4. trinn innenfor rammen av helhetlig skoledag og til utviklingsprosjekter som medvirker til kvalitetsutvikling av kulturskoletilbudet/kulturtilbudet.

Det kan søkes om midler primært til utvikling av nye modellforsøk/utviklingsprosjekter, men det kan også søkes til videreutvikling av pågående prosjekter

Det forutsettes at søknader har forankring i den lokale kulturskolen, eller kan bidra til å videreutvikle kulturtilbudet/kulturskoletilbudet i kommunen. Det oppfordres til interkommunale samarbeidsprosjekter.

Modellforsøkene skal ses i sammenheng helhetlig skoledag/SFO (innenfor 1.-4. trinn) og skal bidra til at det legges til rette for et mangfoldig kulturtilbud/kulturskoletilbud for elever på 1.–4. trinn.

Utviklingsprosjektene skal sørge for at det settes i verk tiltak som medvirker til kvalitetsutvikling av kulturskoletilbudet/kulturtilbudet til barn og unge i hele opplæringsløpet. Dette kan for eksempel være forsøk med nye uttrykksformer, ny organisering av kulturaktiviteter og nye former for samarbeid med lokale kulturkrefter og kulturorganisasjoner.


Hvem kan søke


Kommuner/kulturskoler, aktuelle organisasjoner og institusjoner med tilknytning til kulturskolevirksomhet kan søke midler til både modellforsøk og utviklingsprosjekter. Kulturskolene er den primære målgruppen for stimuleringsmidlene.


Utviklingsområder for søknadene

  • utprøving av nye aktiviteter/tverrfaglige uttrykk
  • utprøving av arbeidsmåter og organiseringer. Herunder fleksibel organisering av aktiviteter/grupper
  • modeller for samarbeid/samarbeidsprosjekter (mellom for eksempel kulturskoler, skoler, SFO, institusjoner, organisasjoner, Den kulturelle skolesekken)

Søknaden må beskrive hvordan forsøket/prosjektet gir et kulturtilbud til flere elever, hvordan målsettingen om at elevene skal utvikle kulturell kompetanse for deltakelse i et multikulturelt samfunn blir ivaretatt og hvordan forsøket/prosjektet vil bidra til å utvikle et mer mangfoldig kulturtilbud til flere elever enn i dag.
Tildelingene er i utgangspunket en engangsbevilgning og bruk av midlene og måloppnåelse skal evalueres av Utdanningsdirektoratet. Det tas sikte på en oppstartssamling for de som får tildelt midler i løpet av november 2010.

Søknadsskjema og ytterligere informasjon og retninglinjer finnes på her
 

Har du spørsmål i forbindelse med søknaden eller ordningen?

Ta kontakt med FolkOrg - post@folkemusikk.no - 22 00 56 22