Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kvedar

Kvedar2

Kvedar er et nordisk vokalensemble med dans, hvor vi synger våre felles nordiske viser, som fletter sig sammen som en vev.
UTØVERE.
Agnes Buen Garnås - Norge,Aiva Insulander - Sverige, Marianne Maans - Finland, Gisli Helgasson - Island, Halvor Håkanes - Norge, Nolsoyar Dansifelag - Færøyene, Eudun Andreassen - Færøyene, Cathrine Smith - Norge, Eli Storbekken - Norge, Birgitte Grimstad - Danmark og Geirr Lystrup - Norge.

Vår intensjon er å få fram hvordan sangtradisjonene har utviklet seg i de ulike land. Forestillingen varer i ca. 75 min.
Siden -98 har Kvedar arbeidet med forestillingen om nordiske ballader. Vi har turnert i Norge, Sverige og Finland. I -03 har vi utenom Norge, holdt konserter i Nordens Hus på Færøyene og på Island. Siden vi startet med nordiske ballader har vi fått med oss en utøver fra de respektive land.
Den norske danseren Cathrine Smith har laget et nåtidig uttrykk i dansen som framhever og visualiserer innholdet i balladene. Vi har med 3 tepper som illustrerer fortid og nåtid.

Prosjektets mål i 2004 er at vi vil utvide forestillingen med en sanger fra Danmark og en kåsør fra Færøyene, som er spesialist på Færøydans og balladetradisjonen i Norden.
Nolsoyar Dansifelag er et danselag på 10 personer som danser i siste del av forestillingen og tar oss andre med i færøydansen.
Seminar og utstilling.
I forbindelse med forestillingen vil vi tilby et seminar med foredrag og workshop.
Dette for at publikum og interesserte skal få et dypere innblikk og større forståelse for tradisjonen. I tilknytting til seminarer vil det holdes utstilling med illustrasjoner. Bildene er fra bøker som nordiske kunstnere har malt fra ulike temaer i middelalderballadene.

Konserter sommeren 2004:
Akershus festning, Oslo den 23 juni. Arr. Stiftelsen Akershus festning for kunst og kultur
v/ Gudrun Waadland.
Dei nynorske festspela i Ørsta, Norge, 25-27 juni. Kont.pers. Janne Karin Steilen.
Førde Internationale folkemusikkfestival, Norge, 1-4 juli. Kont pers. Hilde Bjørkum.
Medeltidsfestivalen på Gotland, Sverige 6-8 aug. Kont.pers. Ulf Berg.
Nordisk seminar og konsert på Schaffergården, Danmark 9-12/ 8. Kont.pers. Siri Torjessen.

| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk