Sangløftet har valgt ut tre hovedområder som all aktivitet vil kanaliseres gjennom i kommende to år.

Disse er:

• November 2010- august 2011: Oppsiktsvekkende aktiviteter
• September 2011- februar 2012: Helsebringende aktiviteter
• Mars 2012- september 2012: Næringsgivende aktiviteter
 

Særlig ønsker man å nå ut til å nå publikum som ikke allerede har tilknytning til kor- og sangmiljøene.  Alle søkere anbefales derfor om å legge særlig vekt på å nå ut til nye publikumsgrupper.

- I denne prosjektperioden vil vi sette spesielt fokus på verdensmusikk og populærmusikk, men Sangløftet skal i sin helhet favne både vidt og bredt, heter det.  - Vi oppfordrer søkere til å tenke bredt, nytt og utradisjonelt. Vi skal formidle sangglede til alle vi ikke vanligvis når ut til.

Både  unge og gamle, profesjonelle og amatører, er derfor blant målgruppene. Samtidig vil man legge vekt på aktivitet som  foregår både på  lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Det blir også oppfordret til samarbeid med grupper som ikke nødvendigvis forbindes med sang, slik som idrettslag, fritidsklubber, festivaler, helseforetak, arbeidsplasser, institusjoner, med mer.

- Et eksempel kan være kor eller vokalensembler som varmer opp for større artister på en festival. Det kan også være situasjoner der en gruppe sangere overrasker publikum med en fremføring, eller holder kurs for elever i skolegården.

Sangløftet opplyser at de også gjerne støtter videreutvikling av allerede gjennomførte prosjekter. Dette kan for eksempel gjelde for prosjekter som med fordel kan gjennomføres andre steder i landet -- eller har potensial til å bli ett varig tiltak.

Første søknadsfrist er alt 15. desember 2010. Intereresserte finner et eget søknadsskjema på hjemmesidene til Sangloftet.no.

Prosjektet Sangløftet driftes av Musikk og Ungdom i samarbeid med Norsk Musikkråd, og finansieres av Sparebankstiftelsen DnB NOR.