Bransjetreffet Folkelarm for folkemusikk i Norden sparkes i gang 25. september på Riksscenen i Oslo, og er en årlig møteplass for musikere, arrangører og plateselskap innen folkemusikken.

På seminar-agendaen i år står problemstillinger innen blant annet streaming, konsertarrangering, karriereutvikling og markedsføring.

I løpet av de tre seminardagene blir det inspirerende seminar med blant annet KulturhusNettverket, Wimp, Phonophile. Vinjerock, Norsk Rockforbund, MØST, og De nasjonale scenene, som alle vil belyse problemstillinger for arrangører, musikere og plateselskap. I tillegg legger Kulturrådet et eget innspillseminar for arrangør til Folkelarm. ​

Vil heve kompetansen

- Jeg håper seminarene på årets Folkelarm kan inspirere til nytenking på ulike felt innen folkemusikkbransjen, men også i musikkbransjen ellers. Både i forhold til hvordan man er musiker og arrangør i dag, og ikke minst gi inspirasjon til nye og bedre måter å drive på, forteller prosjektleder for Folkelarm, Sigurd Reinton. 

Blant annet kommer Marat Berenstein fra musikkinstituttet Clive Davis Institute of recorded music, for å gi et innblikk i hvordan musikkindustrien i USA fungerer, og hvilke endringer trender som rører seg.

- Et utenfrablikk er alltid sunt, og jeg tror dette seminaret vil fylle ut de mer interne problemstillingene vi har, fortsetter Reinton. 

Delegatregistreringen er åpen

Det er nå åpent for å registrere seg som delegat på Folkelarm. Nytt av året er at du kan kjøpe delegatpass for hver enkelt seminardag. Som delegat får du tilgang til alle showcasekonserter, seminar, utedlingen av Folkelarmprisen 2013, åpning av Folkelarm, mottakelser samt rabattavtale på hotell.

PRIS: 1100,- (alle dager) 900,- (to dager) 600,- (én dag)

> KJØP DELEGATPASS



 

SEMINARPROGRAM 2013

Med forbehold om endringer.
 

Torsdag 26.sept

Lokale kulturentusiaster skaper lokal business
10:00 | Intimscenen
Hvordan kan kulturhus, musikkråd m.fl. bidra til at hjembygda er attraktiv som arbeidsplass for potensielle kulturarbeidere? Vi får høre historien til Kose Seg AS fra Valdres, som blant annet har oppstått fra Vinjerock og vil organisere dugnadsånden, og Norsk Rockforbund presenterer et identitetsprosjekt de nettopp har gjennomført

Heldagskurs med Clive Davis Institute of Recorded Music, NYU
10:00 | Klubbscenen
New York Universitys musikkinstitutt Clive Davis Institute of recorded music, kommer på besøk, og skal i tillegg til å øse av sin kunnskap, gi oss en innsikt i musikkindustrien i USA. Ved Marat Berenstein. Marat Berenstein er en talenfull manager som driver Hit Me Music, et mangement-, publishing- og lisensieringsfirma.

Presentasjon av produksjoner for Kulturhusnettverket
13:30 | Intimscenen
Aktuelle produksjoner presenterer seg for kulturhusnettverkets medlemmer. I samarbeid med Norsk Kulturhusnettverk.
 

Fredag 27.sept

Hva forventer en sponsor?
10:00 | Klubbscenen

Hvordan lykkes med markedsføring i et streamingmarked?
10:00 | Hovedscenen
En samtale om markedsføring i streamingmarkedet. Hvordan maksimere salg via streamingtjenester. I samtale med Phonofile.

Kulturrådet møter konsertarrangører til dialogmøte
11:30 | Hovedscenen
Kulturrådets erfaringer med arrangørstøtte, Søkere og tilskuddsmottakeres erfaringer med arrangørstøtte, Hvordan ser fremtiden ut for arrangørfeltet? Synspunkter, innspill, dialog.

The Music of Norway - From the Hardanger fiddle to Black Metal
11:30 | Intimscenen (for internasjonale delegater)
Guttorm Andreassen drar oss gjennom norsk musikkhistorie.

Gi ut plata på eget selskap, eller på et av de etablerte?
11:30 | Klubbscenen
Frode Rolandsgard fra Ta:lik og musiker Unni Boksasp diskuterer fordeler og ulemper med å starte sitt eget selskap, og gå inn i stallen til et av de etablerte.

Presentasjon av støtte- og virkemiddelapparat
13:30 | Klubbscenen
Organisasjoner presenterer seg: Norsk Kulturråd. Komponistforeningen, Fond for utøvende kunstnere, Musikkutstyrsordningen, Gramart, Music Norway, Musikkfondene, Tono, FolkOrg

Hurtigmøter med støtte- og virkemiddelapparat
14:30 | Klubbscenen
 

Lørdag 28.sept

Konsertarrangør anno 2013 - muligheter og løsninger
10:00 | Intimscenen
Seminaret er rettet mot helårsarrangører, og har som mål og få til en inspirerende og matnyttig samtale og diskusjon om arrangørens hverdag i 2013: hvordan løse praktiske utfordringer, holde på sin entusiasme, finne sin egen integritet og utvikle seg som folkemusikkarrangør i dagens samfunn og musikklandsskap.

Carl Størmer: JazzCode - der ingen kunne tru at musikken kunne være et etterspurt produkt
10:00 | Hovedscenen
Om å etablere en karriere mellom næringsliv og musikk. 

Shopping i arrangørkunnskap 
kl. 11:30 – 16:00 | Intimscenen
Tre korte kurs som er uavhengig hverandre. Velg hele kursrekka eller bare et eller to av kursene. I samarbeid med Norsk Rockforbund. 

11:30-12.30 - Organisasjonsbygging 
13:00-14:00 - Økonomistyring 
14:00-16:00 - Booking, programmering og markedsføring

Nasjonale scener som en ressurs.
11:30 | Hovedscenen
Hvordan ønsker de nasjonale scenen å bidra til utvikling og vekst på sitt felt? Vi møter to av Norges nasjonale scener, Riksscenen og Nasjonal Jazzscene. Gjennom samtale og diskusjon, skal vi få et inntrykk av hvordan de ser på sin rolle innenfor sin sjanger, og hvordan de jobber for å bidra til at sjangeren utvikler seg, og vokser.

Hvor mye koster en folkemusiker?
13.00 | Klubbscenen
En debatt om hva som er riktig honorarnivå.

Om Crowdfunding
14:00 | Klubbscenen
En innføring i crowd funding som en ny måte å tenke forretning og publikumsbygging på. Med FoundedByMe.

​​

> KJØP DELEGATPASS