Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hått

h�tt_booklet

Tre av landets fremste folkemusikere blåser liv i ein lite påakta musikkform, og gjør det på gamlemåten.

Hått plukker fram gamle gammeldansslåtter frå Telemark, Numedal og Valdres, slåttar som var i ferd med å gå i glemmeboka. Gammeldansen spilles i gammel spellestil, som minner om spelestilen til slåttemusikken i Norge, med en eldre tonalitetsfølelse, buestrøk og toneføring i melodiene.

Hått lanserte i 2009 CD-en ”B-burger” som oppnådde nominasjon til Folkelarm-pris i kategorien beste gruppe.

Anmelderne sier om ”B-burger”:

”Dette er ikkje tradisjonell gammaldansmusikk I den forstand at du får bakoversveis av dansesug, men musikken har likevel ein utruleg appell ! Her finn du sin spelstil som ikkje er daglegdags I ”vanlege” gammaldansgrupper no. Gruppa har særpreg så det held, og alle musikarane er på sin måte med på å bera fram musikken med småfiffige arrangement og tonalitet du sjeldan høyrer I gammaldansen. Vossavalsen er eit flott eksempel på det sistnemnde, denne versjonen er utvilsomt den mest interessante eg har høyrt.” Arve Bjørn Røneid I Trekkspillnytt:

”Det gneistrar god og stødig tradisjon frå første tone. Herrane Buen Garnås, Røine og Bergset er tudeleg trygge I samspelet sitt, og dei får I alle fall dansefoten min til å røre seg – og fleire med min, vil eg tru. I tillegg lokkar dei fram den gode knesvikten, den litt ubeskrivelege, den som er så avgjerande for at dansen blir god. For dette er verkeleg solid dansemusikk.” Linda Gytri I Spelemannsbladet:

 

Besetning

Hått består av Per Anders Buen Garnås (hardingfele) Anders E. Røine (gitar) Nils Øyvind Bergset (trekkspel)
 

Diskografi

2009: B-burger

Teknisk informasjon: Hått spiller helst akustisk.

| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk