Tor Hoslemo.
Tor Holsemo. Foto: Kjell Bitustøyl

Fjellfolk er et band fra Bykle i Setesdal og består av Helga Jacobsen (vokal, effekter), Tor Hoslemo (hardingfele) og Trym Bjønnes (gitar, vokal og programmering). Trioen har spilt sammen siden 2008, og har gjort en rekke konserter og festivalopptredener. Blant annet på MaiJazz, Eikrapen Roots Festival, Canal Street, Ekstremsportveko og Nordsjøfestivalen.

Fjellfolks bidrag til Melodi Grand Prix, «Ulvetuva», er basert på et svært tragisk sagn fra Bykle; Ulvetuva. Sagnet forteller om et ungt par som var på vei over fjellet. Jenta var gravid, og et stykke oppe på fjellet klarte hun ikke å gå lenger. Da løp gutten ned til bygda for å hente hjelp, men gutten rakk aldri tilbake i tide. Historien skal ha funnet sted for noen hundre år siden, men fortelles den dag i dag blant lokale i Setesdalen.

Tor Hoslemo fra Bykle i Aust-Agder vant klasse B hardingfele seinest i 2012 på Landskappleiken på Otta. 20-åringen har vært elev hos flere av Setesdals fremste tradisjonsbærere, blant annet Marton Laksesvela og Vidar Lande, og han startet i 2011 på folkemusikkutdanninga på Rauland. I 2009 gav han ut plata Dalstroka innafor, på plateselskapet Etnisk Musikklubb, sammen med Gard Nergaard og Johanne Flottorp.

Her kan du se bidraget fra delfinalen i Florø.