Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Diom de Kossa & Touba Orchestra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kossa Diamonde & Touba Orchestra" er et relativt nyetablert band, med svært veletablerte musikere med egne karrierer i et spennende samarbeid som konsertband.

Kossa Diomande har tidligere gitt ut flere soloplater med mer tradisjonell afrikansk musikk . I dette musikalske samarbeidet tas det inn felles ideer fra alle og det etableres en musikalsk smeltedigel som kommer til uttrykk i en moderne, afrikansk Soul & Groove.

Besetning

Kenneth Ekornes, trommer og perkusjon Jobber som frilans musiker i Oslo med hovedvekt på jazz/etnisk musikk. Han har hentet inspirasjon i norsk, samisk, brasiliansk, cubansk og afrikansk folkemusikk. Sammen med jazz/improvisert musikk danner dette grunnlaget for hans eget tromme/perkusjonsspill som kombinerer akustiske slaginstrumenter fra alle verdenshjørner og elektronikk. Vært med i ulike prosjekter som turneer med Mari Boine Band, Nymark Collective, Føyk, Claudio Dauelsberg Quartett mm.

Khalid Salih, bass, gitarist med bakgrunn fra bl.a. soulband i Sudan, med sangeren Salah Brown(1989-1984) og har fra 1995-1999 spilt gitar i flere band i Sudan: Roots - jazz og internasjonal musikk, Saria - afrikansk-sudanesisk musikk, og Lomerica - afrikansk musikk. Fra 1999-2002: spilte bass i bandet Nagham Al Balad, tradisjonell sudanesisk musikk. Fra 2003 og opp til idag spilt bass med ulike band i Norge, bl.a.: Diom de Kossa band, Zikalo, Banjo Mosele, Kay Irgens og Dennis Otone.

Olav J. Torget konting gitar, har vært frilans musiker i Oslo i 10 år. Har siden 1994 har han vært opptatt av afrikansk musikk etter at han deltok i et kulturutvekslings-program mellom Norge og Namibia. Etter flere lengre opphold i det sørlige afrika traff han Solo Cissokho i Oslo og startet sammen med Harald Skullerud Skum'Balax. Han har gjennom flere opphold i Senegal og Gambia studert vestafrikansk musikk og instrumenter. I Norge er han mest kjent for samarbeid med Steinar Ofsdal og Helge Norbakken, Geir Lysnes Listening Ensemble og sekkepiperen Elisabeth Vatn.

Kossa Diomande (bandleder) Vokal, DÃ?´dÃ?´, Perkusjon. Er fra Elfenbenkysten, og har sin bakgrunn fra tradisjonell musikk i landsbyen han kommer ifra, Toufinga, Han ble plukket ut til å spille i Elfenbenkystens Nasjonalballett og var der i 10 år før han kom til Norge i 1985. I Norge ledet han orkesteret Super Djembe Kan, og har gitt ut fem innspillinger i eget navn (Diom de Kossa) med egen musikk. Har gjort svært mange turneer for Rikskonsertene og jobber mye internasjonalt.


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk