Den gjeve tittelen skal deles ut på Norsk musikkråds årsmøte i Trondheim 1. juni. Frem til 21. mars kan musikkentusiaster i hele landet komme med forslag til hvem som fortjener prisen. Deretter vil en selvstendig jury kåre en vinner.

I juryen finner vi blant annet Arne Mosslåtten fra Hellbillies, et av Norges mest turnerende band, og stortingsrepresentant Olemic Thommessen fra Høyre. Halvard Kausland er styreleder i Norsk musikkråd og leder av juryen: - Juryen har nå begynt sitt arbeid og vi oppfordrer enkeltpersoner og musikalske ildsjeler, lokale musikkråd, artister, frivillige lag og foreninger til å komme med forslag til kommuner som fortjener prisen, sier Kausland.

Vinnerkommunen vil motta et diplom og 25.000 kroner som skal brukes på et musikktiltak i kommunen.

Kåringen tar utgangspunkt i hvilke muligheter kommunens innbyggere har til å delta i og oppleve musikk, fra vugge til grav. Norsk musikkråd er opptatt av at alle skal ha tilgang til å oppleve og utøve musikk hele livet! Det vil i vurderingen også bli lagt vekt på kommunens musikkvisjoner nedfelt i kommuneplanen eller egne strategier, dekningsgraden i kulturskolen og antallet musikkanlegg til øving og fremføring.

Prisen skal sette fokus på musikkvisjoner i kommunesektoren og synliggjøre gode eksempler på hva som er mulig å få til. Prisen deles ut første gang i 2013 og skal deles ut hvert år.

Juryen består av:
Halvard Kausland, styreleder i Norsk musikkråd (Horten)
Olemic Thommessen, Stortingsrepresentant, kulturkomiteen, Høyre (Lillehammer)
Else Marie Outzen, Møre og Romsdal musikkråd (Molde)
Line Endresen, Norsk Rockforbund (Oslo)
Åse Vigdis Festervoll, generalsekretær i Norsk kulturforum (Asker)
Arne Moslåtten, tekstforfatter og medlem i Hellbillies (Ål).

Norsk musikkråd er en interesseorganisasjon som samler det frivillige musikklivet i Norge og arbeider for hele musikklivets interesser. Organisasjonen har 140.000 medlemmer i alle musikksjangrer. Norsk musikkråd vil at alle mennesker skal ha tilgang til å oppleve og utøve musikk. Kåringen av Norges musikkkommune skjer i samarbeid med Norsk musikkråds medlemsorganisasjoner, fylkesmusikkråd og lokale musikkråd.
www.musikk.no

HER KAN DU NOMINERE DIN FAVORITT