Berit Alette Mienna er en joikepedagog og artist fra Jergul i Finnmark. Hun deler fra sin kulturarv gjennom konserter og joikeworkshops rundt om i Europa. Noen ganger alene og andre ganger sammen med andre musikere.

Hennes fordypning i - og formidling av joik - er blitt verdsatt med det første tre-årige kunstnerstipend som Sametinget noen gang har delt ut. I år har barn og unge i barnehager og skoler, fra sør- til nord i landet, fått del i hennes joike- og fortellerglede. Klangwelt i Sveits arrangerte i juni joikekurs for andre gang med henne som instruktør.

Biret, som hun kalles på samisk, vokste opp i en joikeglad familie som også sang salmer. Denne musikalske arven ble materialisert i mai. Da utkom hennes første solo CD "Árbán" (Min arv) med læstadianersalmer og joik.

Produsenten, Arne Fredriksen i Etnisk Musikkforlag, uttalte i den forbindelse:

- Albumet viser en sart men likevel sterkt tonal og melodiøs kraft i salmesangen og i de fastboende samers joiketradisjon. Albumet er mettet med en musisk, sakral stemning av Berit Alette Mienna sin stemme, noen ganger framført a capella, men for det meste tonesatt av Frode Fjellheims ”trøorgel” og perkusjon.

Interesserte finner hjemmesiden til Kalottspel i Måselv på denne lenken. Et større intervju med Berit Alette Mienna fra Bladet Folkemusikk kan du lese på denne siden.