Berit Alette Mienna med Frode Fjellheim:

Arban

(Etnisk Musikklubb, 2011)

Berit Alette Mienna beskriver selv platen slik:

CDen "Árbán" (Min arv) inneholder både salmer og joik, som er min samisk musikalske bakgrunn. Vokaluttrykket er gjenklang av fastboende samers sang- og joiketradisjoner.

Både musikken og refleksjoner jeg gjør, beveger seg mellom det verdslige og det hellige. CD-prosjektet kalte jeg opprinnelig "Fjellkattefot", som er en unnseelig liten blomst. Den vakte min interesse for plantelivet og fikk meg ut på mange fjellturer.

I samme periode fikk jeg mer tid til å arbeide med joik og salmer, og hentet mye inspirasjon fra kirkemenigheten i Karasjok og storfamilien, og spesielt de eldre på Jergul og korene Skádjil og Sámi Jienat. Vandringene og møtene førte meg nærmere samisk religiøs kultur og tradisjoner, minner som overføres og huskes i form av muntlige fortellinger.

Arbeidet med musikken vekket også mange minner fra barndommen og oppveksten. Minnene og betraktingene er skrevet ned i tekstheftet.

"Arban" ble sluppet på Etnisk Musikklubb mai 2011, og distribueres av Musikkoperatørene. Du finner hjemmesiden til Etnisk Musikklubb på denne lenken.