I januar 2009 satt Det Norske Teatret opp premieren på Andvake, teaterforestillingen basert på Jon Fosses roman med samme navn. Forestillingen var initiert av Rikskonsertene i forbindelse med Maurseth sin seier i musikkonkurransen INTRO-folk i 2007. Musikken fra forestillingen er nå å høre på Maurseth sin første solo-CD, Alde, hvor all musikk er komponert, arrangert og fremført av Benedicte Maurseth selv. På plata er det både hardingfele, viola d� �amore og vokal.

Benedicte Maurseth (f.1983), fra Eidfjord i Hardanger, er i dag bosatt i Bergen og arbeider som frilansmusiker. Ho begynte å spille hardingfele da hun var sju år gammel hos sin læremester Knut Hamre og tradisjonsmusikken frå Hardanger er hennes spesialfelt. Selv om det er den solistiske musikken som står hennes hjerte nærmest, arbeider hun også med mange kunstnere på tvers av sjanger, og kunstuttrykk, som f.eks; Jon Fosse, Svein Tindberg, Anne Marit Jacobsen, Knut Hamre, Nils Økland, Berit Opheim og Gabriel Fliflet.

Maurseth har en spesiell interesse for barokkinstrument og har i flere år arbeidet med gamle 1700-talls hardingfeler, med bruk av både tarmstrenger og barokkbuer. Ho har turnert for Rikskonsertene rundt i hele Norge og har holdt en rekke solokonserter på festivaler i USA, Canada, Belgia, Island, Tyskland m.m. Maurseth har tidligere gitt ut to CD-er; Rosa i botnen (2006) og Fodne ho svara stilt (2008).

26.juni blir det arrangert sleppkonsert under Dei Nynorske Festspela.