Akkerhaugenspela arrangeres 2. mars på Akkerhaugen stasjon, og det er Akkerhaugen Rocksamfunn som er arrangør.

Vi skal for første gang arrangere "Akkerhaugenspela" og har slått det sammen med en konsertserie som vi kaller "ARS presenterer" for å gjøre konserten mer tilgjengelig for et yngre publikum på tvers av sjangere. Vi slår det sammen for å innarbeide folkemusikk som endel av vårt tilbud på huset, neste år vil det være et eget arrangement som står 100% på egne bein. Vi kommer nok til å velge ut spellemenn som vi synes har en mer interessant historie enn andre, forteller arrangøren.

Knut Buen har ingenting i mot å ta folkemusikken inn på en rockescene:  - Vi som spiller fele i dag må jo være med på leiken, og at vi er involvert som en del av musikktilbudet her i huset - det holder i haugevis det! Det trenger ikke å være noen fanatisk dyrking av ting, men vi må ha mangfoldet på plass.

Det er Knut Buen som er første spelemann ut for Akkerhaugenspela, og han skal presentere Jørgen Tjønnstaul gjennom historier og spel. Jørgen Tjønnstaul(1894 - 1985), er en av de mest siterte telemarksspelemenn gjennom tidene. Han var kjent som en dyktig dansespelemann, og ikke minst for sitt villspel og gode historier. Svært lite er skrevet ned etter Jørgen Tjønnstaul, ettersom det meste i villspelet, ble skapt der og da. 

Min oppgave er å kåsere om det gamle spelet og de gamle spelemennene - og om dem som musikere. På samme måte som vi snakker om bluesmusikere og rockemusikere og legendene der, så har vi våres egne legender, sier Buen.

- Han (Jørgen Tjønnstaul) spilte ikke sammen med noen. Han var ikke noe glad i det. Men vi skal ha litt samspill på konserten , 2. mars, sier Knut Buen.

Gitarist Jan Birger Akerhaugen vil spille noen låter med Knut Buen, dette blir en slags "Rock møter folkemusikk" del av konserten. Det vil også bli holdt et lite foredrag om Halteguten fra Finnskogene som solgte sjela si til puken for å bli den beste spellemannen som fantes i sin tid.

Se Jan Birger Akkerhaugen og Knut Buen i samspill, og intervju med de to i dette videoklippet