Toppbanner-Laget_2

Laget for Folkemusikk har i mange år arrangert Oslokappleik. Laget for folkemusikk ble etablert i 1903 og feirer altså i sitt 110-årsjubileum i år. Allerede første året arrangerte laget kappleik. Laget var i mange år en av de viktigste møteplassene for bygdeungdom som kom til byen, men som fortsatt ville dyrke musikken og dansen fra hjemstedet sitt. Hovedvirksomheten er å drive rekruttering gjennom ungdomsarbeid, arrangere konserter/fester og Oslokappleik.

Før selve kappleiken er det sjokoladekappleik som er et uformelt arrangement der barn som driver med folkemusikk kan delta. I stedet for poeng deler dommerne ut sjokolade. Dette er god trening i å opptre, og målet er å få så mange barn som mulig fram på scenen.

Kappleiken foregår i Nordahl Bruns gate 22 og er et samarbeid mellom Laget for Folkemusikk og Bygdelagssamskipnaden. Sjokoladekappleiken starter kl. 10.30 og den vanlige kappleiken starter kl. 12.00. Etter kappleiken blir det kappleiksfest som er den store sosiale arenaen med dansespel og premieutdeling fra kappleiken.

Påmelding på www.paamelding.folkemusikk.no er åpen. Det er billegare å melde seg på på førehand!

Erlend Apneseth_framsida_foto_EIvind Kaasin
Erlend Apneseth. Foto: Eivind Kaasin

Bruk anledninga til ei folkemusikkhelg i Oslo

Hos Riksscenen kan du gå på konsert både fredag og søndag:

 

>> Se bilder fra Oslokappleiken i 2011 her