I en mannsalder var Hans W. Brimi en ambassadør for den lomske og ottadalske tradisjonsmusikken. Han regnes som en av de fremste folkemusikerene på 1900-tallet, og var også en betydelig formidler av felespillet. Han spilte inn i NRK en rekke ganger, første gang så tidlig som i 1933.  Brimi vant Landskappleiken 13 ganger, ble nominert til 5 Spellemannspriser og fikk Kongens fortjenstmedalje i gull. 
 
I tillegg til å være en stor formidler av den tradisjonelle musikken var Brimi også en produktiv komponist. Han stod selv bak nærmere 60 slåtter, m.a. inspirert av myter og overtro, begivenheter og livet på garden Brimi og tilhørende seter nordøst i Jotunheimen.
 
På "W - Musikk av Hans W. Brimi" blir et knippe av hans fineste slåtter nytolket av flere av de fremste utøverne innen folkemusikksjangeren i Norge i dag: Gjermund Larsen Trio, Sigbjørn Apeland og Nils Økland, Astrid Sulheim, Leif Ingvar Ranøien, Per Anders Buen Garnås, trioen Hått, duoen Erlend Viken/Aslak O. Brimi og Gudbrandsdølenes Spelemanslag. Det er Heilo som er utgiver.  
 
Musikerne skal ha fått frie tøyler til å utforske og utfordre musikken på sin måte. Hans W. Brimi var kjent for å ha et romslig forhold til hva som var rett og galt i folkemusikken. I Arvid Møllers biografi ”Den vare tonen” sier han selv: ”Hver enkelt spelemann må tolke slåtten ut fra seg selv (...) Spelemannen lever seg inn i slåtten, gir noe av seg selv i spelet. Dette er folkemusikk!”
 
Utgivelsen inneholder også en remastret nyutgave av Hans W. Brimis soloalbum "Hyljarhildring" fra 1987. Han var 70 år det året, og platen ble et musikalsk høgdepunkt i spelemannslivet hans.
 
Albumet består av 19 egne komposisjoner og ble innspilt i Rainbow Studio med teknikerne Jan Erik Kongshaug og Rune Lindquist. Det  har tidligere kun vært tilgjengelig på LP.
 
Til sammen gir disse to platene et bredt bilde av den store musikalske arven etter Hans W. Brimi. Det blir lanseringskonsert på Riksscenen i Oslo 29. november med Økland/Apeland, Viken/Brimi og Hått. Den sistnevnte trioen består av Per Anders Buen Garnås, Nils Øyvind Bergset og Erik Røyne. 
 
Du kan lese mer om utgivelsen, og dessuten høre lytteeksempler, ved å gå til Heilos sider på nettet. Du finner ut mer om torsdagens konsert på Riksscenen her. Samme kveld blir det også en gratis markering av den nye visuelle profilen til FolkOrg.