Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Gabriel Fliflet

Valseria

large

Melodiøs hyllest til valsen og tretakten

Tretakten er truet. To- og firetakt stønner seirende gjennom verden.  Vals er ikke stampende, dunkende, hoppende eller marsjerende. Vals flyter.

Slik forklarer trekkspiller og komponist Gabriel Fliflet utgangspunktet for sitt nyeste verk, ”Valseria".

- Vals kan være mye forskjellig, og er en av få danser som danses både i ballsaler i Wien, på vestlandske bryggekanter og Folkets Hus, ved den russiske fronten under de to verdenskrigene eller på franske gatefester, heter det i omtalen av verket.  

Tekstene til verket er ført i pennen av forfattere som Einar Økland og Kjartan Fløgstad, i tillegg til tekster av komponisten selv.

- I Valseria vil jeg trekke frem ulike stemninger og ulike attityder: Ettertenksomme, virvlende, hissige, duvende, nølende valser. Melodier som hverken skremmes av hjerte, smerte eller lyttende saklighet. Melodier med musikalske røtter både i Norge, Paris og Balkan. Publikum vil få oppleve valser om kjærlige sommerøyeblikk, kirkegårder, krølling av tær – og saltstenkte svaberg.

I tillegg til Gabriel Fliflet selv, på trekkspill, piano og sang, har han med seg Jorunn Marie Kvernberg på sang, hardingfele, fele og harpeleik, samt gitarist Jørgen Sandvik og bassist Kristoffer Chelsom Vogt kjent fra band som Real Ones og Novgorod.


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk