Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Valkyrien Allstars

To måner

ValkyrienAllstarsTomåner

Mandag slapp Valkyrien Allstars den nye plata To måner.

Plateselskapet Grappa skriv:

Snart har det gått 2 år siden musikkritikerne slapp løs massive lovord for Valkyrien Allstars første selvtitulerte album. Tuva Livsdatter Syvertsen, Erik Sollid og Ola Hilmen har sammen med bandmedlemmene Martin Langlie og Magnus Larsen nå videreført sitt særpregete lydbilde/sound og gått opp nye spor i både folkemusikalsk og eksperimentell retning.

”To måner” som albumet heter, er inspirert av norske forfattere som Olav H. Hauge, Halldis Moren Vesaas, Henrik Ibsen og André Bjerke, men har først og fremst gitt rom for slåttene og hardingfelas uante muligheter som stemningsskapende og pådrivende rytmefanger.

Musikken er nok mer lyrisk basert enn på foregående plate, men rommer også denne gang mye av den energi og lekenhet som bandet etter hvert har fått som varemerke.

Valkyrien Allstars har med den nye platen ønsket å befeste sin egenart som etablert folkemusikkartist, men improvisasjon og krysning til andre musikkretninger er hele tiden tydelig til stede.

I løpet av høsten og vinteren vil det bli både Norges- og Japanturné, foruten en rekke store og små offentlige og private opptredener. Utlandet har venta lenge på Valkyrien Allstars. Etter nyttår braker det løs.
 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk