Sammen med fem andre organisasjoner innenfor det rytmiske musikkfeltet har Folkemusikk- og Folkedansorganisasjonen levert innspill til statsbudsjettet 2011. Dokumentet ble overlevert administrativ- og politisk ledelse i Kulturdepartementet og Stortingets kulturkomité i begynnelsen av mars.

Samstemt! har samlet seg om to hovedprioriteringer som innspill til statsbudsjettet for 2011;

  • Digital innkjøpsordning – ny framtidsrettet ordning for distribusjon av norsk musikk
  • Økt arrangørstøtte – helt nødvendig forutsetning for et levende arrangørmiljø som skaper gode musikkopplevelser året rundt

I tillegg er det særlig viktig at Kulturløftet IIs pkt 14; «Bedre kunstnernes levekår» blir gjennomført. De aller fleste musikere har lav og svært ustabil inntekt, i tillegg til svært dårlige velferdsordninger som sykelønn og pensjonsrettigheter. Blant Samstemt!-organisasjonene arbeides det nå med å bedre kunstnernes trygde- og skattevilkår gjennom blant annet muligheter for kunstnerisk enkeltpersonsforetak, Mikro AS, og en ordning som vil skape nye stillinger i regionene; Musikkentreprenører.

Dette notatet er nr fem i rekken av Samstemt!dokument. Tall er oppdatert fra tidligere Samstemt!dokumenter i forhold til hvor det rytmiske musikkfeltet står i dag.

Samarbeidet Samstemt! startet opp våren 2004 etter at musikkorganisasjonene ble direkte oppfordret av kulturpolitikere til å stå samlet om felles krav. Siden har Samstemt! levert innspill til statsbudsjettene og laget utredninger på oppdrag fra Kulturdepartementet. I kjølvannet av St.meld. nr 21 (2007-2008) «Samspill», har det skjedd flere strukturelle endringer for det rytmiske musikkfeltet. Samstemt! er glade for det som er gjort innenfor musikkfeltet, men understreker fortsatt at de gode intensjonene på det rytmiske området også må følges opp finansielt.

Samstemt! består av musikkorganisasjonene Fono, Folkemusikk og folkedansorganisasjonen i Norge, Norsk jazzforum, Norsk Rockforbund, GramArt og Ny Musikk.