Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

The Nordic Fiddlers Bloc

The Nordic Fiddlers Bloc

Nordic

Felespill fra Norge, Sverige og Shetland.

Etnisk Musikklubb (EM 98)

Olav Luksengård Mjelva (Norge) – Hardingfele og oktavfele

Anders Hall (Sverige) – fele og bratsj

Kevin Henderson (Shetland) – fele

 
The Nordic Fiddlers Bloc er et nordisk samarbeid mellom Olav Luksengård Mjelva, Anders Hall og Kevin Henderson. Nå er de ute med sin første CD, som ble spilt inn i Hallibakken studio på Nesbyen, og gis ut av Etnisk Musikklubb.

Individuelt er de ansett som tre av de fremste yngre nordiske felespillere på den internasjonale folkemusikkscena. Sammen utforsker de de nordiske feletradisjonene og får stadig flere oppdrag rundt i verden.Trioen har hatt flere norgesturnéer, og konserter i blant annet Sverige, USA, Romania og Skottland.

 
Norge, Sverige og Shetland har tre av de rikeste feletradisjonene i verden, med dokumenterte historiske linker som går tilbake flere hundre år. The Nordic Fiddlers Bloc bringer nå disse historiske linkene og tradisjonene til liv og presenterer dem i en ny, spennende utgave, samtidig som de er trofaste mot røttene i hver tradisjon.

 
- Samtidig som de tre musikerne blander sine individuelle stiler lar de også alle tradisjonenens særpreg komme frem, noe som gir et lydbilde som er unikt, intenst og pirrende, skriver utgiver Etnisk Musikklubb i sin pressemelding.

Hjemmesidene til Etnisk Musikklubb finner interesserte som vanlig på www.emcd.no. Nordic Fiddlers Bloc har denne hjemmesiden, thenordicfiddlersbloc.com, og kan også studeres nærmere på MySpace.




| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk