De seks kvinnelige solistene, hver med aktive solokarrierer, ble sammensatt under navnet String Sisters for første gang i 1998 for å spille på roots-festivalen Celtic Connections i Glasgow, Skottland. Der fikk de en overveldende mottakelse, og drømmen om å samle noen av verdens ledende kvinnelige felespillere på ett brett, hadde blitt til virkelighet. Etter dette møtet ville alle fortsette, noe som endte i en oppfølgingskonsert på samme festival året etter, med samme suksess. Etter en formidabel Norgesturné i 2005, er String Sisters to år etter klare for å gjenforenes der det hele startet, i Glasgow på Celtic Connections.

String Sisters er:
Annbjørg Lien (Norge) - en av Norges mest profilerte og interessante fiolinister. Annbjørg er en sterk fornyer av folkemusikken. En konsert med Annbjørg byr alltid på overraskelser. Hun har utgitt 12 CD-er.

Catriona Macdonald (Shetland) - kjent som formidler av en av verdens sterkeste feletradisjoner. Hennes røtter i den shetlandske tradisjonen kombinert med hennes evne til fornyelse og dristighet har gjort henne til en svært spennende fiolinist. Hennes debut-album kom i 2000.

Liz Knowles (USA) - hennes felespill favner over et bredt repertoar: fra jazz og rock til irsk tradisjonsmusikk. I tillegg tar hun vare på essensen i den klassiske tradisjonen som hun er utdannet i. Har utgitt 14 CD-er.

Liz Carroll (USA) - født og bosatt i USA, men regnes likevel som en av de fremste fiolinistene i den irske tradisjonen. Hun har mottatt en rekke priser og utmerkelser, samt utgitt 7 CD-er.

Mairéad Ní Mhaonaigh (Irland) - både fiolinist og sanger. Ledende eksponent for irsk folkemusikk, og i særdeleshet tradisjonen fra distriktet Donegal. Sammen med Frankie Kennedy etablerte hun den irske folkemusikkgruppa Altan på 80-tallet. Altan har utgitt 13 CD-er.

Emma Härdelin (Sverige) – er i likhet med Mhaonaigh både fiolinist og sanger. Allerede som 17 åring i 1993 debuterte hun som vokalist i den svenske folk/rock/teknologiske gruppen Garmarna. I 1995 startet hun gruppen Triakel sammen med Kjell Erik Eriksson, fiolinist i Hovendroven, og Jan Strömstedt. Garmarna har gitt ut 5 Cd’er og Triakel 3 CD’er.

En konsert med String Sisters er et møte mellom folkemusikalske tradisjoner i henholdsvis Amerika, Irland, Shetland/Scotland og Skandinavia. Annbjørg Lien tilhører naturligvis sistenevnte kategori, sammen med Emma Härdelin fra Sverige. Catriona Macdonald er fra Shetland, mens to av de andre søstrene er fra Amerika; Liz Carrol og Liz Knowles. Den siste søsteren i gruppa er Mairead ni Mhaonaigh, kjent fra den høyt respekterte irske folk-gruppa Altan. Dette møtet mellom skandinavisk folkemusikk og verdensmusikk inneholder alt fra nære solopartier til gnistrende samspill. Artistene kommer nær hverandres utrykksform og teknikk, og publikum får høre og oppleve likheter og forskjeller.

Plateomtale er henta frå www.grappa.no