Du har kanskje hørt om FFUK, RFF, FFLB, Norsk kulturråd, og lurt på hvor i alle dager ditt prosjekt kan få støtte? Å navigere seg i mengden av de ulike tilskuddsordningene på kulturfeltet er ikke alltid like lett, og hver enkelt institusjon har gjerne flere ordninger for både musikere, dansere, arrangører og lokallag.

I bunn av dette dokumentet finner du en oversikt over kommende søknadsfrister for en rekke aktuelle tilskuddsordninger. Les dette, og sjekk ut de ulike ordningenes hjemmesider for detaljert informasjon. Dette er i hovedsak nasjonale støtteordninger. Husk at det også er mulig å søke støtte lokalt i din kommune eller i din fylkeskommune.

Tilbyr rådgiving
Søknadsskriving kan også av og til være en seig og ensom jobb. Står man fast kan det være greit å få noen utenforstående til å se på søknaden. FolkOrg tilbyr derfor medlemmer og lokallag rådgiving på søknader.

Trenger du hjelp til søknaden din, tips til søknadsskrivingen eller informasjon om tilskuddsordninger på feltet kan du slå på tråden til oss i FolkOrg. Ta kontakt med informasjonsrådgiver Eivind Kaasin på 22 00 56 23 eller info@folkemusikk.no, for råd og vink til søknaden din.


Noen enkle tommelfingerregler for søknadsskriving:

  • Les kriteriene for tilskuddsordningene nøye.
    Omfattes ditt prosjekt av ordningen? Hva vektlegges i den enkelte ordningen? Og er det spesielle kriterier du må ta hensyn til?
  • Beskriv hva du vil gjøre!
    Vær konkret og tydelig på hva prosjektet går ut på, og hva du vil oppnå med det.
  • Vær tydelig på hvem som søker, hvordan du/dere er organisert og hvilke aktører som deltar i prosjektet.
  • Sett opp et realistisk budsjett for prosjektet.
  • Sørg for å ha en ryddig struktur på søknaden.
  • Ta pauser, og la andre kikke på søknaden din og komme med innspill.
  • Overhold søknadsfristen!

>> TIPS: Norsk Rockforbund har utarbeidet et godt dokument med søknadstips. Denne er rettet mot arrangører, men inneholder også nyttige søknadstips for alle – Last det ned her

 
 

LISTE OVER SØKNADSFRISTER FREMOVER
 
 

FOND FOR LYD OG BILDE (FFLB) - Søknadsfrist 1. februar
Her kan du søke om tilskudd til blant annet konserter, turné, innspilling og tekstproduksjon.
www.fondforlydogbilde.no


NORDISK KULTURFOND - Søknadsfrist 1. februar
Nordisk Kulturfond er et nordisk samarbeidsorgan, som har som oppgave å støtte kultursamarbeid mellom de nordiske landa. Fondet gir støtte til blant annet konferanser, konserter, turnéer, utstillinger og festivaler.
www.nordiskkulturfond.org


MUSIKKUTSTYRSORDNINGEN (MUO) - Søknadsfrist: 1. februar
Formålet for Musikkutstyrsordningen er å sikre tilgang til øvingslokaler over hele landet og gode tekniske vilkår for fremføring. Musikkutstyrsordningen gir støtte til blant annet innkjøp av musikkutstyr som instrument (f.eks hardingfeler, feler osv.  til felles bruk) og opptaks- og fremføringsutstyr (f.eks enkle PA-anlegg og lydopptakere) og til tilrettelegging av øvings- og fremføringslokaler.
www.musikkutstyrordningen.no



FOND FOR UTØVENDE KUNSTNERE (FFUK)

Prosjekter, innspillinger, kortvarige reiser med kunstfaglig innhold, kurs og seminar - Søknadsfrist: 14.februar
Fond for utøvende kunstnere gir støtte til prosjekt der profesjonelle, utøvende kunstnere deltar og til innspillinger som blir gjort i Noreg.

Reise- og etterutdanningsstipend  -  Søknadsfrist: 15. mars
Stipendet kan søkes til lengre opphold i utlandet, for eksempel kurs, skole eller privattimer for å videreutvikle seg som utøvende kunstner. For å komme i betraktning må man ha en profesjonell karriere å vise til.

www.ffuk.no



RÅDET FOR FOLKEMUSIKK OG FOLKEDANS (RFF) - Søknadsfrist 15. februar
Rådet for folkemusikk og folkedans har fire ulike tilskuddsordninger, arbeidsstipend, tiltaksmidler, større prosjektmidler og små og raske midler.

Tiltaksmidler
Her kan du søke om støtte til arrangering av kurs og faglige seminar, utgivelse av bøker, fonogram og videogram (DVD), opplæringstiltak, feltarbeid m.m. Maks søknadssum på 40 000,-

Arbeidsstipend
Rådet deler ut arbeidsstipend på 25 000,-  som spesielt går til arbeid med undervisnings- og utviklingsprosjekter, feltarbeid for å samle tradisjonsmateriale direkte fra tradisjonsbærere, arbeid med de norske dansetradisjonene, eller arbeid for å fremme, videreføre og utvikle de norske instrumentbyggetradisjonene.  Det kan også søkes stipend til andre formål.

Større prosjektmidler
Denne ordninga er til utvikling av større undervisningsprosjekter i folkedans, spesielt rettet mot kulturskolene. Men også andre typer prosjekter kan komme i betraktning ved tildelingen.
Søknadene skal være på minimum kr. 50.000 og maksimum kr. 100.000.

Små og raske midler - løpende søknadsfrist!
Denne ordningen gjelder kurs, mindre seminarer, feltarbeid m.m. Her kan ikke søknadssummen overstige 8000,-. NB! Små og raske midler har løpende søknadsfrist. Søknadene vil bli behandlet fortløpende, og søkerne vil derfor få svar relativt raskt
www.rffsoknad.com


FOLKELARM – Søknad om showcase – søknadsfrist 28. februar
Alle norske og nordiske folke- og verdensmusikere med alle former for tradisjonsmusikk inviteres til å søke om showcase på Folkelarm 2011.
www.folkelarm.no


STIKK – MIC/ UDS REISESTØTTE - Søknadsfrist: 1. mars
Er du artist, ensemble eller band og skal spille offentlig konsert eller på festival i utlandet, kan du søke om reisestøtte. MIC administrerer to ordninger, en for reiser til industriland og en for prosjekt i den tredje verden (03-land).
www.stikk.no


NORSK KULTURRÅD - Søknadsfrist 1. mars
Kulturrådet har en rekke søknadsfrister for både musikere og arrangører. Nært forestående er det sølknadsfrist på disse ordningene:

MUSIKK: Bestillingsverk, fonograminnspillinger, andre musikktiltak.
NB! Arrangørstøtteordningen, musikerordningen og innkjøpsordningen for fonogram har løpende søknadsfrist!

DANS: Formidling (gjestespill) og andre scenekunsttiltak
www.kulturrad.no