>> Søknadskalenderen vår finner du her
Vi anbefaler at du laster ned huskelappene. Ved å trykke på kalender-ikonet til høyre i kalenderen kan du laste ned søknadsfristen som huskelapp til din elektroniske kalender (Outlook, Entourage, Mail osv..)   

Penger å hente!

Det finnes mange støtte- og stipendordninger for både enkeltpersoner, organisasjoner og foreninger. Vår kalender har de mest relevante ordningene, men en fullstendig oversikt over alt som finnes vil det ikke være. Dersom du vet om andre relevante stipend- og støtteordninger vil vi veldig gjerne at dere tipser oss om de.  

Kulturrådets viktigste datoer, med frister for blant annet arrangørstøtteordningen, musikerstøtteordningen og prosjektstøtte er i 2014 lagt til 4.mars, 3. juni, 2. september og 2. desember. Kunstnerstipendordningene har søknadsfrist 16. Oktober. Et pilotprosjekt som kulturrådet viderefører i 2014 er Aspirantordningen. Her kan du søke penger om til ansettelse av en kunstner eller kulturarbeider som er i etableringsfasen, ved en kunst/kulturinstitusjon. Fristen for denne ordningen er 4. mars. Alle støtteordninger under Norsk Kulturråd (inkludert Fond for Lyd og Bilde) finner du på www.kulturrad.no.

Fond For Utøvende Kunstnere (FFUK) har foreløpig bare lagt ut fristene for første halvår i 2014, og kalenderen vil bli oppdatert med høstens frister så snart de offentliggjøres. FFUK gir blant annet støtte til reiser med kunstfaglig innhold, prosjektstøtte og innspillingsstøtte. De gir også støtte til lengre opphold i utlandet (frist 15. mars), og stønad til eldre utøvere (løpende frist).  

Musikkutstyrsordningen har faste frister 1. mars og 1. September, og gir støtte til øvings- og framføringsutstyr, samt tilskudd til utbedring av øvings- og framføringsrom (akustiske tiltak).   

Barn og unge

Har du hørt om Aktiv ungdom? Aktiv Ungdom er EU’s støtteprogram for ungdomsprosjekter. Her er det endringer på trappene, så hold dere oppdatert på www.aktivungdom.eu, og se hva som skjer der.

Frifond er en annen mulighet for unge utøvere, hvor man blant annet kan søke om støtte til konserter og musikkutstyr. På Frifond Musikk er fristen løpende. Merk at hvis du har fått støtte fra Frifond Organisasjon (via FolkOrg) kan du ikke søke støtte hos Frifond Musikk. 

MyCall kulturfond kan også være et ordning å undersøke dersom du enten er ung selv, eller jobber med aktiviteter for barn og unge. Fristen er løpende.

Diverse fond, stiftelser og legater

I vår kalender ligger også søknadsfrister for Sparebankstiftelsen DNB, Danske bank engasjement og Du-kan konkurransen. Dette er fond som gir støtte til samfunnsnyttige tiltak og prosjekter, og kunst og kultur kan gjerne være en del av dette.  

Scheiblers legat, Bergesen stiftelsen og Kavlifondet har også samfunns- og allmennyttige prosjekter og tiltak som sine fokusområder, dog med noe ulik tilnærming. Felles for disse er også at kulturprosjekter og tiltak blir prioritert.  

legatsiden.no kan du også søke blant legater – kanskje finner du noe der som kan passe for deg?

Nordisk samarbeid?

Visste du at du kan søke om tilskudd til opphold med fullpensjon på Schæffergården i utkanten av København? Ved kortere studieopphold kan du både som privatperson og som gruppe søke om ”stipend”, som i praksis er en sterkt subsidiert pris.  

Nordisk kulturfond er en stor støtteordning som gir støtte til nordisk samarbeidsprosjekter. De deler inn sin ordning i to – en for søknader på inntill 100.00 kr og en for søknader om støtte på over 100.000 kr. Både danse-, musikk- og tverrfaglige/tverrsektorielle prosjekter kan søke om støtte.

Lokale ordninger

Mange kommuner og fylkeskommuner har egne stipend- og støtteordninger, men disse er ikke tatt med i vår søknadskalender. Undersøk med din kommune/fylkeskommune om hvilke ordninger som finnes lokalt.  

Trenger du hjelp med søknaden?

Trenger du hjelp til en søknad så kan du kontakte FolkOrg ved en av våre rådgivere. Vi hjelper deg med søknaden, eller setter deg på sporet av en som kan. Ikke nøl med å kontakte oss!  
>> For søknadstips til konsertarrangører har vi lagt ut noen maler og tips som du kan benytte her