Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

HEILO/GRAPPA

Seven Winds med debutalbum

seven winds cd-cover_kvadrat_440_px

Trioen Seven Winds lanserer nå sitt ferske album ”Seven Winds”.

Trioen Seven Winds består av Unni Løvlid på vokal, Folkelarmprisvinneren Becaye Aw på gitar og vokal, samt Rolf-Erik Nystrøm på saksofoner og vokal

I fjor ble de tre anerkjente musikerne spurt av Dei Nynorske Festspela om å lage et bestillingsverk basert på tekstene til lyrikeren Olav H. Hauge. Det resulterte i tonesetting av mange av Hauges dikt, hvor de blir framhevet i alt fra funk, ballade, vise, jazz, folk. Musikken er et resultat av de tre ulike musikernes varierte musikalske ståsteder, evne til å ta opp i seg nye uttrykk, intense turnèvirksomhet og deres ønske om å få låtene og plata til å være så tro mot Hauges dikt som mulig.

Siden juni 2008 har ”Seven Winds” holdt flere enn 40 konserter i alt fra klubber til konserthus, slum og palasser, universiteter og skoler i India, Tanzania, Kina, Korea, Nepal, Sri Lanka og Norge. Trioen har samarbeidet med musikere og diktere fra bl.a. Zanzibar, Beijing, Seoul, Kunming, Kathmandu, Colombo, Shanghai, Hanzhou, Xi’an, Lanzhou, Bhopal og Delhi, og framført tekstene til Hauge på nynorsk, så vel som kinesisk, fransk, fulani, hindi, swahili og koreansk. I coveret til utgivelsen finner du også Hauges tekster oversatt til hele 16 ulike språk.
 

BEKREFTET TURNÉLISTE:

19.09: Belleville, Oslo, lanseringskonsert under Folkelarm
25.09: Ciderhuset, Balestrand
27.09: Anders Svor museum og kunstgalleri, Hornindal
28.09: Trivselshagen, Sandane
30.09: Cosmopolite, Oslo
18.10: MS Innvik, Oslo, støttekonsert for ofrene etter Union Carbide-ulykken i Bhopal, 25 års-markering.
6.-8.11: MAKAN, Cairo, Egypt
26.-30.11: Bhopal, India
 

Kilde: Seven Winds
| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk