Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ny CD med Nordafjells

Røst

Røst

Folkemusikkgruppa Nordafjells slapp ny CD på NM i folkemusikk.

Nordafjells består av fem unge musikere med forankring fra Oppdal og Lalm. Gruppa startet som kvartett i 1999, noe som betyr at de i år fyller de første ti. I den anledning gir de ut sin andre plate.

Gruppa skriver:

Siden vi startet å spille sammen har vi alltid likt å utfordre tradisjonsmusikken. Gjennom målbevisst satsing har vi utviklet vårt særpreg som gruppe med en egen ”sound”. Den er bygget på en grunnmur av tradisjonsmusikk der rominndelingen kan ses på som krydder fra andre sjangere og musikere som har vært med å inspirere oss.

Det var felespiller Andreas som tok tak i ideene våre for cirka tre år siden, og begynte å komponere. Låtene er basert på tradisjonelle slåtteformer, men tar andre retninger harmonisk og melodisk. Drivkraften for Nordafjells under arbeidet med denne produksjonen har vært å få presentert et nytt, variert og originalt repertoar med ulike uttrykk. Musikken spenner fra konsertstykker til svingende danselåter, med arrangementer som vi håper vil fenge publikum. Etter å ha spilt mye av materialet i løpet av to konsertserier høsten 2007 og 2008, føler vi at musikken er blitt moden til å gis ut på plate.

Kilde: Pressemelding fra Nordafjells
 


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk