Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Gjemund Larsen Trio

Reise

Platecover_Reise_GjermundLarsenTrio(crop440x440px)

Musikk som lett og elegant beveger seg i folkemusikken, jazz, pop, samtidsmusikk og barokk.

Felespiller Gjermund Larsen (f.1981) hadde allerede rukket å bli en ettertraktet og erfaren musiker da han i 2007 fikk Grappas debutantpris og platekontrakt. Dermed fikk han også muligheten til å lage det første albumet med trioen med Andreas Utnem (piano/harmonium) og Sondre Meisfjord (kontrabass). Sammen har de funnet frem til et helt særegent uttrykk der elementer fra kammerjazz, bluegrass, barokk- og samtidsmusikk smeltes sammen.

Trioens debutalbum «Ankomst» ble belønnet med Spellemannspris, og for oppfølgeren «Aurum» fikk Gjermund nominasjon som beste populærkomponist i tillegg til en nominasjon for beste folkemusikkalbum. «Jeg tenker denne nye plata som en fortsettelse av de to foregående» sier Gjermund selv. «Prosjektet og uttrykket har hele tiden vært det samme. Det er vel en slags triologi!»

Samspill

Trioen har nå spilt sammen i sju år og samspillet og nyanserikdommen på det nye albumet er imponerende. «Jeg hadde spilt med Sondre og Andreas hver for seg tidligere, og hadde en god stund drømt om å starte en trio med disse to.» sier Gjermund. Trioen spilte første gang sammen på en huskonsert. «Ikke lenge etter ringte Telemarkfestivalen og spurte om jeg ville skrive neste års bestillingsverk (2006), og at jeg sto fritt til å velge musikere.» Sondre og Andreas ble med, og bestillingsverket "Brytningstid" dannet grunnlaget for trioens første album "Ankomst" (2008).

Meloditeft

Gjermund Larsen skriver også all musikken for trioen, og hans meloditeft og formsans kommer godt frem på det nye albumet: «Jeg komponer gjerne fra tidlig om morgenen, etter at barna er levert i barnehagen. Men den beste inspirasjonen kommer som regel utpå kvelden, etter at huset har falt til ro, og alt er stille» Gjermund lar seg inspirere av musikk han lytter til, musikere han spiller med og familien og stemninger. «Låten "Brureslått", var en gave til min kommende kone da vi giftet oss i fjor sommer. Halvparten av låten ble lagd samme dag som bryllupet, i en slags form for romantisk rus...» Trioen har et stadig voksende publikum også utenfor Norge, og kommer til å spille flere konserter utenlands i årene som kommer. «Vi spiller konserter i alt fra små stuer med plass til 20 stk, til store konsertsaler med plass til mange. Musikken vår passer både i intime og store lokaler, og det er kanskje noe av det vi verdsetter mest med denne trioen. Dette gjør musikken levende, og vi som musikere opplever ofte nye sider ved musikken, selv etter å ha spilt den i flere år.»

Det er plateselskapet Grappa (Heilo) som står bak utgivelsen.

Her kan du lese anmeldelse av «Reise» gjort av Kjetil Bjørgan i NRK.


 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk