Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vårdal, Fuglseth og Reistad

Østfolk

Platecover_Østfolk(440x440px)

Folkemusikk fra Østfold

For mange er Østfold en hvit flekk på folkemusikkartet. Men er Østfold virkelig fritt for folkemusikk? De tre drevne musikerne i trioen Østfolk tok saken. De lette, og fant; viser, slåttestev, religiøse toner og ballader; vilt og vakkert, fengende og lyrisk.

Østfolk startet som et skolekonsertprosjekt i Østfold. Det finnes svært lite innspilt folkemusikk fra Østfold, og folkemusiker Vegar Vårdal gjorde en stor innsats med arkivgraving og vurdering av materiale.
Om gruppen

Vårdal fikk med seg Linn Andrea Fuglseth (Trio Mediæval) og Åsmund Reistad (Aasmund Nordstoga), og sammen har laget de trioen Østfolk. Gruppen rakk å holde konserter med østfoldmusikken for tusenvis av barn før de bestemte seg for å gjøre en innspilling i Østre Fredrikstad Kirke med tekniker Tor Magne Hallibakken.

Vegar Vårdal - feler og sang, er en allsidig artist og pedagog, med faglig bakgrunn bl.a. fra Norges Musikkhøgskole og NTNU i Trondheim. Han jobber både som danser og musiker, med fele og hardingfele som hovedinstrument. Som folkemusiker virker han for det meste som soloartist, og som studiomusiker, eller i grupper som RUSK, Stolen from Norway, fant & fente, Patrik & Vegar og strengekompaniet. Vårdal underviser også ved bla Norges Musikkhøgskole, Ole Bull- studiet på Voss.

Linn Andrea Fuglseth - sang, orgel og stavklokker, har diplomutdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Guildhall School of Music & Drama. I tillegg til at hun har spesialisert seg innen tidligmusikkfeltet, er Fuglseth kjent som en av medlemmene i Trio Mediæval, en vokalgruppe hun startet i 1997. Trio Mediæval turnerer i USA, Asia og Europa, har utgitt fem innspillinger på ECM Records, og vært både Grammy- og Spellemann-nominert. Fuglseth har vært solist med bl.a. KORK, Det Norske Barokkorkester, Stavanger Symfoniorkester og Det Norske Solistkor. Forøvrig er Fuglseth dirigent for Bolteløkka Jentekor i Oslo

Åsmund Reistad - kontrabass, mandola, resonatorgitar og sang, har musikkutdannelse fra Universitetet i Oslo og Norges musikkhøyskole. Han har bred bakgrunn fra arbeid med norsk folkemusikk, bl.a. med Aasmund Nordstoga, Chateau Neuf Spelemannslag, Trispann og Fimbul. I tillegg driver han også med jazz, viser og musikk til fortelling og teater. Åsmund Reistad har deltatt på en rekke cd-innspillinger. I tillegg har han turnert og spilt på festivaler i mange land, bl.a. USA, Japan, Sør-Afrika, Russland, Tyskland, Ukraina og England.

Det er plateselskapet Grappa (Heilo) som står bak utgivelsen.

Østfolks hjemmeside

Lytt / kjøp


 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk