Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tiar

November

15433

Eit musikalsk møte mellom Noreg og Libanon

Kald vind fra norske vidder møter varm luft fra Middelhavet. Tiar består av Lars Lien (sakso-foner), Åsmund Reistad (kontrabass) og Geko Fattal (oud). Dette er musikere med svært ulik musikalsk bakgrunn, der elementer fra norsk og libanesisk tradisjonsmusikk, samtidsmusikk og jazz blandes. Resultatet er musikk med et helt eget særpreg. Uttrykket er lekent og improvisert, og spenner fra det rytmiske og pulserende til det intime og lyriske. Repertoaret består hovedsakelig av eget materiale, med innslag av tradisjonelle låter fra Norge og Midtøsten. Trioen har spilt sammen siden 2007, og er nå klare med sitt debutalbum.

Lars Lien er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Han har bakgrunn fra klassisk musikk og samtidsmusikk, og har jobbet både som kammermusiker og solist i ensembler som Oslo Sinfonietta, NoXaS, Saxofon Concentus og Affinis Ensemble.

Åsmund Reistad har skrevet mesteparten av musikken til Tiar. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole, og har siden jobbet mye med norsk folkemusikk. Han har bakgrunn fra bl.a. Chateau Neuf Spelemannslag og Aasmund Nordstoga / Abildsø Spelemannslag.

Geko Fattal kommer opprinnelig fra Libanon. Han begynte å spille oud som 10-åring og fikk da opplæring innen tradisjonell.

Plata er gitt ut av plateselskapet Lawo.


 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk