Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Øystein Sandbukt

Nordmør

Normør (Øra Fonogram, 2011)

Normør (Øra Fonogram, 2011)

"Normør" er eit utvalg av slåttar frå Nordmøre, overført frå fele til gitar.

Øystein Sandbukt er gitarist, fylkesmusikar i Møre og Romsdal, og busett i Sunndal.

Med sin solodebut ”Nordmør” har han funne fram slåtteperler frå Nordmøre, og forma desse i solistiske gitararrangement. Albumet er ein gitarist sin hyllest til det nordmørske solospelet, fritt for overdubbing og loopar.

Øystein Sandbukt har ein mastergrad i tradisjonskunst/folkemusikk frå Rauland i 2005. Han har tidlegare delteke på CD med OnkelFolke, Laila Yrvum, Sturla Eide m.fl.

”Nordmør” er spelt inn og miksa i Øra Studio av Jostein Ansnes og Jo Ranheim, der den førstnemnde óg er produsent. Plata kom ut på Øra Fonogram.

Øystein Sandbukt seier sjølv om utgjevinga:

Sjølv om det er gitaren som set premissane for det musikalske uttrykket, er det dei klåre, enkle melodiane og dei markante, gode danserytmane i nordmørsspelet som er hovudingrediensen. Litt arrangert, litt improvisert, noko fritt i forhold til tempo og tonalitet – men i all hovudsak tradisjonelt.

CD-utgjvinga kan bestillast hos Platekompaniet.no, Cdon.no, lastast ned frå iTunes - eller du kan høyra den på Wimp. Om du vil høyre nokre smakebitar, kan du óg gå rett til denne sida hos Musikkonline.no.


 


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk