Columbi Egg er en av landets mest fargerike folkemusikkscener. På stamstedet Augustin Hotel møter musikere fra Norge og hele verden et lyttende og begeistret publikum i alle aldre.

Allerede mandag 6.januar startet jubileumssesongen med en midtvinterfest ledet av storspillemennene Vegar Vårdal og Patrik Andersson. Senere møter publikum bl.a. vokalist Camilla Granlien som leter fram folkemusikken i Alf Prøysens viser, de nord-norske felemesterne Susanne Lundeng og Ragnhild Furebotten samt den eminente dansk-jødiske vokalisten Channe Nussbaum med sin Trio Klezmer. På Folkemusikkfesten 8. februar spiller både den svenske supergruppen Väsen og americana-veteran Erik Moll med venner i Texanos til konsert og dans.

15-årsjubiléet feires på Logen Teater mandag 26. mai. I samarbeid med Festspillene i Bergen presenterer Columbi Egg helaftenen "Hardkokt". Her blir det lynkurs i hallingdans og konsertforestilling med blant annet Berit Opheim, folkemusikk- og improvisasjonstrioen Utla, balkanblåseren Peter Bastian og ti elleville hallingdansere i Småjondølenes dansarlag.

Folkemusikklubben Columbi Egg har siden starten i 1999 arrangert ca. 300 konsertkvelder - ofte med flere navn på plakaten, og uannonserte spontangjester i tillegg. I 2012 ble klubben kåret til Norges beste folkemusikkarrangør. Musikalsk vert er Gabriel Fliflet 

> Se jubiluemsprogrammet her