>> Les innspillene som ble levert til komiteen på Stortinget her.

- Stortingsrepresentantene tok godt imot innspillene fra FolkOrg og var spesielt opptatt av folkedansen og kompetansesentrene for folkemusikk, sier Linda Dyrnes. - De så viktigheten av å ta vare på folkedansen som en del av den immaterielle kulturarven, og ville ta innspillet med seg videre i arbeidet.

- Det ble også diskusjon rundt Frifondsmidlene, og de fikk øynene opp for problematikken rundt fordelingen av midlene, der FolkOrg havner uheldig ut, forteller hun videre.

Slik ordningen fungerer i dag, gis det kun støtte til lag der minimum 1/3 av lagsmedlemmene er under 26 år. Dette er gjort for å kunne støtte opp om tilbud retta mot barn og unge.

AU i FolkOrg, ved Maria Høgetveit Berg, Nils Øyvind Bergset og Mari Skeie Ljones, presiserte videre at et særtrekk og en styrke i miljøet er at mange av aktivitetene går for seg på tvers av generasjonene. Dette innebærer at prosentandelen unge vil være liten i en organisasjon der man har mange voksne medlemmer. Dette betyr allikevel ikke at det ikke er mange gode tilbud til barn og unge i organisasjonen, men at disse faller utenfor ordningen slik det er i dag.

Dette mener AU i FolkOrg er noe komiteen bør se på, slik at gode tiltak får den tiltenkte støtten. - Denne problematikken var nok ikke komiteen klar over, og satte pris på å få oppklaring i det og tar det med seg videre, forteller Linda Dyrnes.

Videre forteller hun at komiteen også ga tilbakemelding på at de synes etableringen av FolkOrg som én folkemusikkorganisasjon var veldig positiv, og at det organiserte folkemusikkmiljøet nå taler med en stemme. Komiteen mener organisasjonen gjør et omfattende og viktig arbeid.