Fredag 21. september er det utdeling av Folkelarmprisen i Bergen. I den forbindelse vil FolkOrg også deles ut pris til Årets lokallag og Årets folkemusikkarrangør. Den som blir utropt som Årets folkemusikkarrangør, den 21. september, vil stikke av med en premie på 10.000. Det er tre nominerte til prisen Årets folkemusikkarrangør, og vi vil presentere de tre her på Folkemusikk.no.
Sigrunn Haugli, daglig leder i Kalottspel. |
Kalottspel
Vi stilte et par spørsmål til daglig leder i Kalottspel, Sigrunn Haugli. Her er hva hun svarte:
Hva mener du gjør/kjennetegner en god konsert?
- En god konsert er en konsert der alt er på plass slik at man klarer å slappe av, nyte musikken til det fulle og bare være i konserten. Det klarer jeg når lyd og lys er bra, artistene har det de trenger og "leverer varene", lokalet er trivelig og passe stort/lite i forhold til den aktuelle konserten og selvfølgelig at publikum er fornøyd.
Hva er Kalottspel sin største styrke som arrangør?
- Vår største styrke som arrangør tror jeg er at vi i staben vår har den erfaringen, kompetansen og gjestfriheten som skal til for at de artistene/musikerne som besøker oss føler seg ivaretatt, inkludert og velkommen.
Kan du beskrive ditt drømmearrangement.. ?
- Kalottspel har mange drømmer og spennende planer - men personlig så må det bli utekonsert med Hoven Droven med minst tusen entusiastiske publikummere, utsikt over Målselvdalen, midnattsol og ellevill stemning!
Om Kalottspel:
Kalottspel (etabl. 1970) er organisert som forening med styre. Sigrunn Haugli er ansatt i 50% stilling som daglig leder. I tillegg har de en masse dyktige og entusiastiske frivillige som gjør at gjennomføringen mulig, og kvaliteten på arrangementstekniske høy.
Folkemusikk- og folkedansfestivalen Kalottspel arrangeres årlig, alltid i august i uke 32. Da arrangeres konserter, kurs, forestillinger, elvesafari, kunstutstilling, danseforestillinger, fortellerstunder, dans på lokaler, seminar m.m. Kalottspel arrangerer også konserter utenom festivalen, ca 8 stykker gjennom året.
Kalottspel spiller en sentral rolle for folkemusikken i Nord-Norge. Flere unge regionale talenter har fått sine prosjekter realisert gjennom Kalottspel, og artister som Julie Alapnes, Ragnhild Furebotten, Tore Bruvoll, Hekla Stålstrenga og Sigurd Heide har alle en historie med tette bånd til festivalen. Kalottspel høster også lovord for å være nytenkende og modige – blant annet med satsning på regionale talenter, og spennende produksjoner. Aller mest omtales festivalen imidlertid som et hyggelig sted å være. I en artikkel publisert i bladet Folkemusikk, ble Kalottspel sagt å være ” litt som å være med med ei venninne hjem på besøk, og oppdage at ho har den triviligste familien i verda.”
Les hele artikkelen om Kalottspel, som stod på trykk i Bladet Folkemusikk (4/2011)