Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Rydvall | Mjelva

Isbrytaren

Platecover_Isbrytaren_Rydvall&Mjelva_FotoAronMattsson(crop440x400ox)

To musikere, to land, to instrumenter og tilsammen 25 strenger.

Isbrytaren byr på et uvanlig og inspirert duosamarbeid mellom en svensk og en norsk folkemusiker. Erik Rydvall, nyckelharpe, og hardingfelespelemann Olav Luksengård Mjelva er begge blant de fremste folkemusikerne i sin generasjon. To nysgjerrige musikere, med godt rotfeste i tradisjonene de kommer fra.

Duosamarbeid med hardingfele og nyckelharpe har i svært liten grad vært gjort tidligere. Repertoarene og spillestilene på de to instrumentene er i utgangspunktet svært ulike, men de to unge musikerne får kombinasjonen til å låte både naturlig og spennende. Etter å ha gjort stor suksess med en rekke konserter er nå duoen endelig klar med sitt første album.

«Isbrytaren» ble innspilt i Ål kirke i Hallingdal sammen med tekniker Tor Magne Hallibakken. - Et rom med en fantastisk akustikk, som Olav L. Mjelva kjente godt fra før. «Å få sitte for seg selv med hvert sitt instrument i en stor kirke med fantastisk klang var veldig inspirerende.» skriver Mjelva og Rydvall omslagsteksten. På platen spiller de to egne arrangementer av både svensk og norsk tradisjonsmateriale i tillegg til et par egne komposisjoner. Musikken er både stemningsfull, fengende og dansbar, og samspillet slår virkelig gnister.

Det er plateselskapet Grappa (Heilo) som står bak utgjevinga


I forbindelsen med utgivelsen av «Isbrytaren» gjorde folkemusikk.no et intervju med Olav Luksengård Mjelva.

 


 


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk