Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Hilde Kirkebøen

HildeKirkeboen

Hilde Kirkebøen er en utøver på hardingfele som i dag mestrer dansepellet fra Ål i Hallingdal på en glimrende måte. Kjennetegnet er suggererende dynamisk dansepell med rytmisk snert og glød i framføringen.

Hun klarer å få godt fram det særegne suget i det lokale dansespellet som gjør at dansere elsker henne. Hun vokste opp i Ål i Hallingdal og er arvtaker etter sin store læremester Jens Myro og er også en fremragende danser selv, noe som nok bidrar til det fine spellet.

Hilde har også lært mye av andre gode spellemenn, slik som Øyvind Brabant, Egil Syversbråten og Magne Myhren, men har stadig utvikla spelet sitt og er nå ei spelkvinne som er særlig ettertrakta til dansespel rundt omkring og er en ypperlig representant for spillet i Hallingdal.

Noen av slåttene har aldri tidligere vært spilt inn på CD og albumet dokumenter på en strålende måte en utøvertradisjon av en relativ ung moderne spelekvinne av i dag. Hilde kom til Oslo i 1994, og har betydd svært mye for Hallinglaget og hallingkulturen i hovedstaden og har vært den faste spelekvinnen til Hallinglaget siden hun kom til byen.

Plateomtale er henta frå Etnisk musikklubb


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk