Det er tidligere annonsert at FolkOrg skal arrangere en stor folkemusikkhelg i Bergen den 21. – 23. september. Nå har barnet fått et navn – Helgen i Bergen – verken mer eller mindre. Programmet består av kurs, prisutdeling, konserter og dans.

Kursene er rettet mot hele bredden av FolkOrg sine medlemmer, og temaene i kursprogrammet er blant annet rekruttering, støtteordninger, mediehåndtering og kurs i tradisjonskunnskap/dommarkurs. For de unge blir det arrangert egne kurs der musikken, kildebruk og formidling er stikkord.

-  Vi lover gode navn blant kursholdere og talere, og de unge vil få en virkelig stjerne på besøk i sitt kursprogram. Hvem det er? Nei, vi kan ikke avsløre det helt ennå, sier en hemmelighetsfull Rannveig Djønne. Rannveig er en av de som jobber med å få på plass kursholdere til denne kurshelga.

Folkelarmprisen skal deles ut den 21. september, på Schøtstuene i Bergen.

 - Schøtstuene er en del av Museum Vest, og vi er heldige og ikke minst veldig fornøyd med at vi får bruke disse fine, gamle, ærverdige lokalene. Denne prisutdelingen vil bli annerledes enn alle tidligere prisutdelinger, og vi vil gjøre den på en måte som kler lokalene og musikken, sier Trond Stenseth Moe, som sammen med Gabriel Fliflet har ansvaret for prisutdelingen.

Etter prisutdelingen forflytter arrangementet seg over til Ricks, der vi får servert en helaften spekket med god folkemusikk. Columbi Egg står for programmeringen, og vi kan forvente et program i Columbi Eggs ånd – variert, akustisk, solid og fylt med mye godt humør!

Kurs og dans på lørdag skal være i BUL Ervingens lokaler Gimle.

Det vil også bli delt ut pris til årets lokallag denne helgen. Vi minner om at det er mulig å nominere lokallag til denne prisen, siste frist i dag 15. juni. Konsertprogrammet offentliggjøres i forbindelse med Landskappleiken på Otta.