- Hekla Stålstrenga har på en fabelaktig måte forent nordnorsk folkemusikktradisjon og visetradisjon og gitt dette et moderne uttrykk med sterk appell. De har greid å nå ut til et større publikum, blant annet gjennom turneene sine. 

- De har også skaffet seg et navn gjennom TV-program og ved å bli A-listet på NRK-P1. Samtidig har Hekla Stålstrenga også oppnådd stor suksess innover i folkemusikkmiljøet og deltatt på flere folkemusikkfestivaler som et toppnavn på plakaten, forteller en samlet jury. 

Hekla Stålstrenga spiller folkemusikk med en god dose folkrock, basert på nordnorsk tradisjonsmusikk. Gruppen består av Tore Bruvoll, Ragnhild Furebotten, Anne Nymo Trulsen, Trond-Viggo Solås og Ole-Jakob Larsen. 

Årets jury bestod av Ragnhild Knudsen, Kjell Bitustøyl og Unni Løvlid. I tillegg har Ånon Egeland bistått. 

> SJÅ KVEN SOM VANN FOLKELARMPRISANE

FOLKELARMPRISEN er folkemusikkens egen platepris, der det blir løftet frem de beste platene fra året som har gått og det kåres en vinner i kategoriene: Sololist, Tradisjonelt samspill, Dokumentasjon og Åpen klasse. I tillegg kåres Årets folkemusiker – en prestisjefylt pris som tidligere har blitt vunnet av blant andre: Sigrid Moldestad, Unni Løvlid, Hallgrim Hansegård, Valkyrien Allstars, Kouame Sereba, Gabriel Fliflet, Inga Juuso og Olav Mjelva.

FOLKELARM arrangeres i år for åttende gang og finner sted på Riksscenen i Oslo 25. -27. september. Bransjetreffet byr på nordisk folke- og verdensmusikk i full bredde, og hvert år blir nærmere 25 internasjonale og 150 nasjonale delegater fra musikkbransjen invitert til bransjetreffet, som har som mål å profilere norske og nordiske folkemusikkartister. For programinformasjon og andre opplysninger se www.folkelarm.no