Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Peace will come

Hallvard T. Bjørgum

Peace will come_Hallvard_Bjørgum,_foto_talik

Etter produksjonen av Free Field som var Spellemann-nominert i 2004 har det vært stille rundt Hallvard T. Bjørgum. Nå er han endelig tilbake med en utrolig sterk produksjon sammen med flere av verdens mest kjente musikere kalt Peace Will Come.

Peace Will Come er en blanding av country, rock og folkemusikk. Albumet består av låter skrevet av både Hank Williams og Hallvard T. Bjørgum. Bjørgum har hatt et nært forhold til musikken til Hank Williams siden han var 12 år gammel, som følge av sjømenn fra Setesdalen og ned til Kristiansand som hadde med plater fra USA hjem igjen - da spesielt mye av Hank Williams. Med musikere som blant annet Garth Hudson og Rick Danko (29. desember, 1942 – 10. desember, 1999) fra The Band, Lisa Fischer (korist til The Rolling Stones i 15 år), Eric Andersen, Kristen Bråten Berg, Jonas Fjeld og Paolo Vinaccia er dette blitt et grensesprengende album fri for sjanger begrensninger.
 
Hallvard T. Bjørgum skriver selv:
Hank Williams sin aktive platekariere varde bare i 4-5 år. Likevel, trass i sin nokså unge alder, var han ganske sosialt engasjert, i høve til både tid og stad, USA i førti-femti åra.  I redsle for å skade sitt ”gode namn og rykte” som country og ”folk singer”, vart det til at ein del av hans sosialkritiske songar, mange med resitasjon, vart utgjevne under psevdnonymet ”Luke, The Drifter”.  Når Hank av og til brukte desse songane på scenen, kunne han seie:  ”I would like to sing for you a song of a good friend of mine, Luke the drifter!”  Alle visste jo at det var Hank si umiskjennelege røyst på desse plateinnspelingane, uansett.
 
I tråd med dette, for av liknande grunn, altså å ikkje sværte til mitt eige ”gode namn og rykte som hardingfelespelar”, har eg tatt dekknamnet Harding Hank. Eg har sjølv vakse opp med Hank sin musikk, så og seie side om side med felespelet i Setsdal.  Ein tremenning av meg, Hallvard Bjugson Helle (1945-1988) var ein av dei mange sjømenn frå heimbygda som tok heim av det beste som har funnest av Country & Western musikk på femti-seksti, - og syttitalet! Slik sett har eg sunge på slikt i aldri så mange år, men først no på opptak og slett ikkje på konsert eller på plateutgjeving.  Det eg ikkje har i stemmekvalitet, håpar eg å ta igjen i innleving. Eg er glad i denne musikken – og!!!
 
Musikerne på plate er: Harding Hank, Garth Hudson, Rick Danko, Eric Andersen, Blondie Chaplin, Ed Kaercher, Lisa Fischer, Kirsten Bråten Berg, Jonas Fjeld, Keith Lentin, Steve Holley, Paolo Vinaccia, Bjørgulv Straume, Jan Lothe Eriksen, Inge Bakke Nes, Daniel Sandèn Warg og William Olson.

Plateomtale er henta frå www.grappa.no
 


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk