Storband, folkemusikklag, band og organisasjoner over hele landet har gjennom KOMP fått støtte til seminarer og kurs i 2014. Det kom inn 150 søknader, og 89 av disse ble tildelt støtte. 

Det kom inn totalt 66 søknader fra folkemusikkfeltet med en søknadssum på nærmere 1,9 millioner. Av disse ble 39 søknader prioritert med en samlet tildelingssum på 675 600. Folkemusikken fikk i år over 40 % av den totale tildelingssummen som ble fordelt. 
 

Færre prosjekt og større tildelte beløp

Det kom inn mange gode søknader til KOMP. Samlet søknadsbeløp var på nær 4.8 millioner kroner. Til fordeling sto 1.6 millioner kroner.

 - Tidligere år har vi fått tilbakemeldinger på at små tildelte beløp gjør at enkelte ikke finner det bryet verdt å søke. Dette forklarer en viss nedgang i antall søknader. I år har vi derfor prioritert færre prosjekter med større tildelte beløp enn i fjor, sier Johansson. 

Årets største tildelinger var på kr 60 000, til sommerkursene.no (nasjonalt jazzkurs), Strunkeveko (folkemusikkurs), Sogn og Fjordane folkemusikklag (Mokurset) og Musikk og ungdom/AKKS Norge (LOUD! - bandleir for jenter). 

 

Utvalgsleiar i KOMP, Tonje Johansson.
Strunkeveko fekk i år 60 000 frå Komp-ordninga.

Mangel på midler i potten

- Også i år har vi måttet avslå støtte til mange gode lokale aktiviteter. Rammen burde vært minst dobbelt så stor. Vi håper derfor at Kulturdepartementet vurderer å øke rammen for ordningen i arbeidet med neste års statsbudsjett, avslutter Johansson. 

- Det er beklagelig at KOMP-midlene ikke har nytt godt av de siste årenes Kulturløft.  Gapet mellom søknadssum og økonomien i ordninga viser at behovet for en støtteordning som ivaretar opplæring og musikkutvikling på det rytmiske feltet er stort, sier utvalgets sekretær Erlend Rasmussen. 

- I samarbeid med sjangerorganisasjonene vil Norsk musikkråd jobbe videre for en solid økning på søknadspotten i KOMP, avslutter han. 
 

> HER ER ÅRETS KOMP-TILDELINGER

 

KOMP er en statlig støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rytmisk musikk. Ordningen ble opprettet i 2010. KOMP administreres av Norsk musikkråd og bidrar til viktig kvalitetsheving blant både barn, unge og voksne over hele landet