Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tamnes / Mjelva

Gi mi pols!

TA89CD_DAX122XX.indd

TA89CD_DAX122XX.indd

Olav Luksengard Mjelva og Ole Jørgen Tamnes smeller til med usminka og røffe polslåter i Brekken- og Glåmostradisjonen.

Under denne manende tittelen gir Olav Luksengard Mjelva og Ole Jørgen Tamnes ut ei plate med knallgode polslåter fra Brekken og Glåmostradisjonen. De to karene satser her på gammal, rå samspellstil fra distriktet, og viser med all tydlighet at denne musikken har en plass i samtida.

- Vi er stolte av å kunne presentere ei plate som både er tro mot tradisjonen og som samtidig gjør musikken relevant i dag, skriver Plateselskapet ta:lik i sin pressemelding

Etter en maratonhelg på folkemusikkfestival i Sverige klekket Mjelva og Tamnes ut plateplanene.

- 15 timer sammenhengende buskspell i ei campingvogn på Ransäterstämman 2009 satte oss på idéen om å lage ei god gammeldags, usminka duoplate, sier de to felespillerne.

Slåtter fra skoeskene

Begge hadde mengder med gamle opptak, og blant annet ei skoeske med kassetter på loftet i Tamneset viste seg å inneholde mange godbiter.

- Vi har vokst opp i hver vår leir, Ole Jørgen i Brekken- og Olav i Glåmostradisjonen, og på denne plata håper vi å få vist litt av mangfoldet i felemusikken rundt Røros. Spellmenn rundt Røros hadde mindre samkvem før, noe som førte til flere ulike spillestiler rundt Aursundsjøen.

- I vår gjennomgang av gamle innspillinger har dette blitt tydeliggjort. Vi har funnet fleire slåtter og former som er mindre brukt i dag, men sjølsagt er noen av våre gamle favoritter også med.

På denne innspillingen hører du både solospill, den gamle samspillformen «groft og grant» (oktavspill) og den noe nyere formen med andrestemme. I tillegg bidrar Olav Nyhus på akkordinstrumentet zither og med tralling.


Plata er ute nå!
 


 


| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk