Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

MÁNU RÁVDNJI

Adjágas

adjagas_cover_trust_me_records

Hvordan oppleves det når forfedrene låner stemmen din, og joiker ut sin
hjertens mening? Hvordan kjennes det å høre lyden av en liten datters første
skritt på snøen?

Med disse og andre inspirasjoner inviterer Adjagas inn til sin verden. Deres nye album Mánu Rávdnji – som betyr månestrøm – kom 5.oktober 2009.

Den virkelige månestrømmen har helt tydelig påvirket de mange stemningene på plata, for ikke snakke om Láwra Somby og Sara Marielle Gaup sin joikikalske og musikalske dynamikk. Det har gitt Mánu Rávdnji en røffere nerve enn på den forrige utgivelsen. Og produsent Andreas Mjøs sin vare og kloke sensitivitet sammen med Håkon Gebhardts (ex Motorpsycho) herlige og ville galskap har loset prosjektet frem.

- I de lyse joikene ville vi få frem en annen intimitet ved å joike veldig svakt og lyst. Men på f.eks Ih goh gåarkah forandret stemmen seg underveis i opptaket til å bli en gammel person ingen av oss hadde møtt før, aller minst jeg. Det bare skjedde. Tror ikke det hadde kommet hvis vi ikke hadde vært i den settingen vi var i, på hytta langt fra sivilisasjonen, forteller Lawra Somby.

Mellom spillejobber og turneer ble albumet spilt inn i forskjellige hytter. B.l.a Fredros i Sverige, Hansnes i Troms, Sirbma i Finnmark og på Hvaler. Håkon Gebhardt har spilt inn i Trondheim. I tillegg har produsent Andreas Mjøs gjort opptak hjemme hos musikerne og i sitt studio i Oslo.

Samtidig med at innspillingene startet byttet også Adjagas (Lawra og Sara) band (2006) og reiste mye rundt i verden og konserterte b.l.a i England, Irland, Tyskland, Spania, Mexico, Usa og Taiwan. Underveis har Sara Marielle også født to barn.

Det var en svært begeistret kritikerstand i bade norsk og internasjonal presse som tok i mot Adjagas sin første utgivelse, det selvtitulerte albumet (Trust Me, 2005). Nå er Adjagas endelig klare for å gi ut sitt andre felles barn, Manu Rávdnji.

For mer info og bilder + platecover: http://trustmerecords.com/artister/adjagas/

Trust Me Tlf 9324 9309 / Marit Karlsen / info@trustmerecords.com


| E-mail this | Print this |
Language Norsk - NorwegianLanguage English - Engelsk