Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Basert på Bjørnson

Camilla Granlien og Kristin Sevaldsen med ”Aftenstemning”

Camilla Granlien og Kristine Sevaldsen på Aulestad (Foto: Paal Audestad)

Camilla Granlien og Kristine Sevaldsen på Aulestad (Foto: Paal Audestad)

På det ferske albumet ”Aftenstemning” har folkemusikksanger Camilla Granlien og saxofonist Kristin Sevaldsen skrevet nye melodier og arrangementer til dikt av Bjørnstjerne Bjørnson. - Bjørnson var forut for sin tid i tankesett og levemåte, sier de to, som alt har fått svært gode omtaler for utgivelsen.

Den nye platen ble 6. august 2011 feiret med slippkonsert på Aulestad, Bjørnsons hjem i Gausdal.

- Bjørnson var demokrat og forut for sin tid i tankesett og levemåte. Han var ikke bare opptatt av likeverd, men forsøkte å leve det også, noe som var utfordrende i en tid med store klasseskiller, heter det i en pressemelding Folkemusikk.no har mottatt i forbindelse med utgivelsen.

-  Bjørnsons vilje til å trekke fram kvinner og gi dem en selvfølgelig plass i samfunnsdebatten er en av inspirasjonskildene til platen. Man kan si at Bjørnson var en feminist.

Camilla Granlien og Kristin Sevaldsen finner med andre ord tekstene høyst aktuelle og relevante også i dag, og omtaler dem som ”tidløse og universelle”. Både ”Treet”, ”O visste du bare” og ”Dulgt kjærlighet” skal være eksempler på dette.

Kristin Sevaldsen er saxofonist, komponist og produsent, og omtaler seg selv som en person  med musikalsk orientering innen jazz og  verdensmusikk. Hun utga sitt første album ”Impressions” i 2007, og fulgte to år senere opp med salmeprosjektet ”Treasure” med Lewi Bergrud og Dag Stokke. Etter planen skal hennes andre rene soloalbum, ”Transit”, komme i 2012.

Camilla Granlien bør være godt kjent for de fleste av leserne av Folkemusikk.no. I 2005 ga hun ut sin første solo-CD, ”Begjær ”. I 2008  kom Camilla Granlien Band med den svært kritikerroste utgivelsen ”Jarnnetter ” på Ta:lik Records, der Loms-dikterne Tor Jonsson og Olav Aukrust  sto sentralt. Camilla Granlien har vunnet Landskappleiken tre ganger, og vil denne høsten være aktuell som Folkelarm-artist.

Bakgrunn og inspirasjon for ”Aftenstemning” finner vi også i Kristin Sevaldsens nære familiehistorie. Hennes oldemor, Ingeborg Bøshaugen var den siste husholdersken på Aulestad, og hennes datter  Lissi (Kristins bestemor) var personlig pike for Karoline Bjørnon frem til hennes død i 1934.

Medvirkende musikere er ellers Morten Reppesgård, Harald Skullerud  og Jo F. Skaansar. ”Aftenstemning” er alt anmeldt til terningkast 5 og 6 i hhv. Gudbrandsdølen og Oppland Arbeiderblad, og er utgitt på Ta.lik.

Interesserte finner som vanlig hjemmesiden til Ta:lik her. Camilla Granlien har bl.a. denne siden hos MySpace, mens Kristin Sevaldsen kan oppsøkes her. Mer informasjon om Aulestad og Bjørnstjerne Bjørnson kan du lese hos Maihaugen på Lillehammer.




| Tips en venn | Skriv ut |
Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk